Ismerd meg népszerű lencse bolognai spagetti receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a lencse Bolognai spagetti recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
75 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
150 gramm lencse
1 darab vöröshagyma
1 evőkanál paradicsompüré
3 evőkanál olívaolaj
3 darab fokhagymagerezd
4 darab sárgarépa
1 darab padlizsán
100 gramm gomba
200 milliliter paradicsomszósz
450 milliliter víz
1 darab Knorr Zöldséges Házias levesalap
2 evőkanál balzsamecet
2 teáskanál szárított oregánó
1 csipetnyi Bors
4 adag spagetti tészta
4 adag parmezán sajt
Elkészítés
A lencsét (ami lehet beluga lencse, fekete lencse, zöld lencse is) mossuk meg, és csöpögtessük le.
A sárgarépát, a gombát és a padlizsánt nagy lyukú reszelőn keresztül reszeljük le. Süssük meg az olíva olajban, vagy akár 200 fokon sütőben körülbelül 7-10 perc alatt (sütőtől függően).
Olívaolajban pirítsuk meg a hagymát, és adjuk hozzá a paradicsompürét. Egy pár percig süssük együtt.
Adjuk hozzá a fokhagymát, a sült zöldséget, a lencsét, a paradicsomszószt, a vizet, a Knorr Zöldséges Házias levesalapot és a balzsamecetet. Sózzuk meg.
Lassú tűzön fedő alatt főzzük körülbelül 25 percig. Ezután távolítsuk el a fedőt, és hagyjuk, hogy a leve elpárologjon. Fűszerezzük ízlés szerint az oregánóval, sóval és borssal.
A tésztával és reszelt parmezán sajttal megszórva tálaljuk.
Elkészítés
A lencsét (ami lehet beluga lencse, fekete lencse, zöld lencse is) mossuk meg, és csöpögtessük le.
A sárgarépát, a gombát és a padlizsánt nagy lyukú reszelőn keresztül reszeljük le. Süssük meg az olíva olajban, vagy akár 200 fokon sütőben körülbelül 7-10 perc alatt (sütőtől függően).
Olívaolajban pirítsuk meg a hagymát, és adjuk hozzá a paradicsompürét. Egy pár percig süssük együtt.
Adjuk hozzá a fokhagymát, a sült zöldséget, a lencsét, a paradicsomszószt, a vizet, a Knorr Zöldséges Házias levesalapot és a balzsamecetet. Sózzuk meg.
Lassú tűzön fedő alatt főzzük körülbelül 25 percig. Ezután távolítsuk el a fedőt, és hagyjuk, hogy a leve elpárologjon. Fűszerezzük ízlés szerint az oregánóval, sóval és borssal.
A tésztával és reszelt parmezán sajttal megszórva tálaljuk.