Lassan sült rozé sertésszűz egyben zöldbors mártással
Ismerd meg népszerű lassan sült rozé sertésszűz egyben zöldbors mártással receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a lassan sült rozé sertésszűz egyben zöldbors mártással recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
150 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
60 dekagramm sertés szűz, egyben
2 darab közepes fej vöröshagyma
4 darab fokhagymagerezd
1 csomag KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült
1 darab tv paprika
25 dekagramm sertészsír
A mártáshoz
1 üvegcse zöldbors sós lében
2 dl tejszín
5 cl brandy
1 darab Knorr Erőleveskocka
1 evőkanál liszt
5 dekagramm vaj
Elkészítés
A sertés szüzet tisztogassuk meg a hártyáktól, szórjuk be egyenletesen a Knorr Sertéssült fűszerkeverékkel. Tegyük egy légmentesen lezárható edénybe, öntsünk rá kb. 1 dl olajat, tegyük mellé a szeletelt vöröshagymát, szeletelt fokhagymát, és a szeletelt TV paprikát. Zárjuk le és pácoljuk 1 éjszakán keresztül.
Vegyük ki a húst a pácléből, csepegtessük le a nagyja olajat, majd egy előmelegített forró serpenyőben süssük körbe minden oldalát, pár másodperc alatt. Tegyük át egy hőálló tálba, tegyük mellé a pácléből kivett hagymát, paprikát, fokhagymát, tegyük mellé a sertészsírt, fedjük le alufóliával, tegyük 120°C-ra előmelegített sütőbe, süssük 2 órán keresztül.
A serpenyőben visszamaradt zsiradékban röviden pirítsuk meg a leszűrt zöldborsot, adjuk hozzá a brandyt, flambírozzuk (a brandy gőzét lobbantsuk lángra). Amikor kialszik a láng, szórjuk meg kevés liszttel, kevergetve pirítsuk 6-8 másodpercig, öntsük fel 2 dl tejszínnel és 2 dl vízzel. Adjuk hozzá az Erőleves kockát és lassú tűzön forraljuk 6-8 percig. Húzzuk félre és keverjük hozzá a kisebb kockára vágott vajat. Fedő alatt tartsuk melegen tálalásig.
Az elkészült húst vegyük ki a meleg zsírból, pihentessük egy vágódeszkán 5-7 percig, majd szeleteljük fel és tálaljuk a mártással.
Elkészítés
A sertés szüzet tisztogassuk meg a hártyáktól, szórjuk be egyenletesen a Knorr Sertéssült fűszerkeverékkel. Tegyük egy légmentesen lezárható edénybe, öntsünk rá kb. 1 dl olajat, tegyük mellé a szeletelt vöröshagymát, szeletelt fokhagymát, és a szeletelt TV paprikát. Zárjuk le és pácoljuk 1 éjszakán keresztül.
Vegyük ki a húst a pácléből, csepegtessük le a nagyja olajat, majd egy előmelegített forró serpenyőben süssük körbe minden oldalát, pár másodperc alatt. Tegyük át egy hőálló tálba, tegyük mellé a pácléből kivett hagymát, paprikát, fokhagymát, tegyük mellé a sertészsírt, fedjük le alufóliával, tegyük 120°C-ra előmelegített sütőbe, süssük 2 órán keresztül.
A serpenyőben visszamaradt zsiradékban röviden pirítsuk meg a leszűrt zöldborsot, adjuk hozzá a brandyt, flambírozzuk (a brandy gőzét lobbantsuk lángra). Amikor kialszik a láng, szórjuk meg kevés liszttel, kevergetve pirítsuk 6-8 másodpercig, öntsük fel 2 dl tejszínnel és 2 dl vízzel. Adjuk hozzá az Erőleves kockát és lassú tűzön forraljuk 6-8 percig. Húzzuk félre és keverjük hozzá a kisebb kockára vágott vajat. Fedő alatt tartsuk melegen tálalásig.
Az elkészült húst vegyük ki a meleg zsírból, pihentessük egy vágódeszkán 5-7 percig, majd szeleteljük fel és tálaljuk a mártással.