Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus
        • Globus
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Cikkek
Regisztráció

Lassan sült rozé sertésszűz egyben zöldbors mártással

Lassan sült rozé sertésszűz egyben zöldbors mártással 

	    
              
Ismerd meg népszerű lassan sült rozé sertésszűz egyben zöldbors mártással receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a lassan sült rozé sertésszűz egyben zöldbors mártással recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 150 perc
  • 4 fő
  • Könnyű 

Hozzávalók

  • 60 dekagramm sertés szűz, egyben
  • 2 darab közepes fej vöröshagyma
  • 4 darab fokhagymagerezd
  • 1 csomag KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült
  • 1 darab tv paprika
  • 25 dekagramm sertészsír

A mártáshoz

  • 1 üvegcse zöldbors sós lében
  • 2 dl tejszín
  • 5 cl brandy
  • 1 darab Knorr Erőleveskocka
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 dekagramm vaj

Elkészítés

  1. A sertés szüzet tisztogassuk meg a hártyáktól, szórjuk be egyenletesen a Knorr Sertéssült fűszerkeverékkel. Tegyük egy légmentesen lezárható edénybe, öntsünk rá kb. 1 dl olajat, tegyük mellé a szeletelt vöröshagymát, szeletelt fokhagymát, és a szeletelt TV paprikát. Zárjuk le és pácoljuk 1 éjszakán keresztül.

  2. Vegyük ki a húst a pácléből, csepegtessük le a nagyja olajat, majd egy előmelegített forró serpenyőben süssük körbe minden oldalát, pár másodperc alatt. Tegyük át egy hőálló tálba, tegyük mellé a pácléből kivett hagymát, paprikát, fokhagymát, tegyük mellé a sertészsírt, fedjük le alufóliával, tegyük 120°C-ra előmelegített sütőbe, süssük 2 órán keresztül.

  3. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban röviden pirítsuk meg a leszűrt zöldborsot, adjuk hozzá a brandyt, flambírozzuk (a brandy gőzét lobbantsuk lángra). Amikor kialszik a láng, szórjuk meg kevés liszttel, kevergetve pirítsuk 6-8 másodpercig, öntsük fel 2 dl tejszínnel és 2 dl vízzel. Adjuk hozzá az Erőleves kockát és lassú tűzön forraljuk 6-8 percig. Húzzuk félre és keverjük hozzá a kisebb kockára vágott vajat. Fedő alatt tartsuk melegen tálalásig.

  4. Az elkészült húst vegyük ki a meleg zsírból, pihentessük egy vágódeszkán 5-7 percig, majd szeleteljük fel és tálaljuk a mártással.

Hozzávalók

Hasonló szűrők

  • KÖNNYŰ
  • EBÉD
  • VACSORA
  • SÜLT HÚS
  • HÚSOS ÉTELEK
  • SERTÉS
  • SERTÉSSÜLT
  • SÜLT FINOMSÁGOK
  • HÚS
  • DISZNÓHÚS
  • EURÓPAI
	    
            

Kapcsolódó receptek

  • Mexikói húsos palacsinta 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Mexikói húsos palacsinta

    Knorr Logo
    • CookingTime15 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Rablópalacsinta - 2. verzió 50 perc  recipe
    		
    			
                     

    Rablópalacsinta - 2. verzió

    Knorr Logo
    • CookingTime30 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Füstölt tarjával töltött palacsinta 60 perc  recipe
    		
    			
                     

    Füstölt tarjával töltött palacsinta

    Knorr Logo
    • CookingTime30 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • 		
    			
                     

    Sajtosan rakott palacsinta

    Knorr Logo
    • CookingTime20 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • 		
    			
                     

    Kétszer sült palacsinta füstölt tarjával töltve

    Knorr Logo
    • CookingTime15 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Bolognai ragus palacsinta 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Bolognai ragus palacsinta

    Knorr Logo
    • CookingTime20 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025