Ismerd meg népszerű kocsonya vargányával receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a kocsonya vargányával recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
160 perc
6 fő
Könnyű
Hozzávalók
1 csokor petrezselyem zöld
5 mag szegfűbors
4 darab Knorr Erőleveskocka
10 mag feketebors
1 darab hagyma
2 darab fokhagyma
20 gramm szárított vargánya
1 kilogramm vegyes kocsonyahús
Elkészítés
Ázztassuk be a gombát egy kevés langyos vízbe.
Tegyük a feldarabolt húsokat egy nagyobb fazékba és öntsük föl őket bő 2 liter vízzel, hogy ellepje őket. 1-2 cm-rel. Lassan forraljuk, és szedjük le a habját.
Ezután adjuk hozzá a leveskockákat, a borsot, a hagymát és fokhagymát. Lassú tűzön főzzük kb. 2 órát, vagy addig, amikor a hús kezd leválni a csontokról. A főzés vége előtt kb. 20 perccel adjuk hozzá a beáztatott gombát az áztatólével együtt.
Ha kész, szedjük le a húst a csontokról és tegyük tálakba, tányérokba őket szépen elosztva. Szűrjük le a levet és amennyire tudjuk, zsírtalanítsuk. A gombát tegyük a húsok mellé a tányérokba. Öntsük a leszűrt lét a húsokra. Tegyük hideg helyre, ha tehetjük akkor ki a teraszra, erkélyre. Egy éjszaka alatt szépen meg fog dermedni. Később tegyük hűtőbe. Majd tálaljuk citromlével, frissen vágott petrezselyem zölddel.
Elkészítés
Ázztassuk be a gombát egy kevés langyos vízbe.
Tegyük a feldarabolt húsokat egy nagyobb fazékba és öntsük föl őket bő 2 liter vízzel, hogy ellepje őket. 1-2 cm-rel. Lassan forraljuk, és szedjük le a habját.
Ezután adjuk hozzá a leveskockákat, a borsot, a hagymát és fokhagymát. Lassú tűzön főzzük kb. 2 órát, vagy addig, amikor a hús kezd leválni a csontokról. A főzés vége előtt kb. 20 perccel adjuk hozzá a beáztatott gombát az áztatólével együtt.
Ha kész, szedjük le a húst a csontokról és tegyük tálakba, tányérokba őket szépen elosztva. Szűrjük le a levet és amennyire tudjuk, zsírtalanítsuk. A gombát tegyük a húsok mellé a tányérokba. Öntsük a leszűrt lét a húsokra. Tegyük hideg helyre, ha tehetjük akkor ki a teraszra, erkélyre. Egy éjszaka alatt szépen meg fog dermedni. Később tegyük hűtőbe. Majd tálaljuk citromlével, frissen vágott petrezselyem zölddel.