Egy kis extra baráti vagy családi összejövetelekre.
30 perc
2 fő
Könnyű
csoportosított
250 gramm kis könyök alakú tészta
1 csomag Fix Mac'n Cheese
200 milliliter tej
50 gramm vaj
220 gramm reszelt cheddar
2 db tojás
1 csipetnyi só és bors ízlés szerint
1 csésze zsemlemorzsa
csoportosított
A tésztát a gyártó utasítása szerint főzzük ki, al dente legyen. A tésztát lecsepegtetjük a vízből, az edényben hagyjuk, vajat adunk hozzá, és ráöntjük a Knorr fixálóval elkevert tejet.
Lassú tűzön, addig kevergetve forraljuk össze az egészet, amíg a hozzávalók össze nem keverednek és a szósz besűrűsödik. Végül hozzáadjuk a sajtot és alaposan összedolgozzuk.
Hagyjuk hűlni a tésztát és a sajtot, amíg az összes hozzávaló össze nem keveredik.
Ha a tészta és a sajt teljesen kihűlt, fagylaltkanállal vagy normál kanál segítségével kikanalazunk egy adagot, és mérjük ki a megfelelő méretet. Az elkészített töltelékből azonos méretű golyókat formázunk.
A tészta- és sajtgolyókat a kedvenc fűszereinkkel felvert tojásba mártjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és minden oldalukon aranybarnára sütjük. Kész is!
csoportosított
A tésztát a gyártó utasítása szerint főzzük ki, al dente legyen. A tésztát lecsepegtetjük a vízből, az edényben hagyjuk, vajat adunk hozzá, és ráöntjük a Knorr fixálóval elkevert tejet.
Lassú tűzön, addig kevergetve forraljuk össze az egészet, amíg a hozzávalók össze nem keverednek és a szósz besűrűsödik. Végül hozzáadjuk a sajtot és alaposan összedolgozzuk.
Hagyjuk hűlni a tésztát és a sajtot, amíg az összes hozzávaló össze nem keveredik.
Ha a tészta és a sajt teljesen kihűlt, fagylaltkanállal vagy normál kanál segítségével kikanalazunk egy adagot, és mérjük ki a megfelelő méretet. Az elkészített töltelékből azonos méretű golyókat formázunk.
A tészta- és sajtgolyókat a kedvenc fűszereinkkel felvert tojásba mártjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és minden oldalukon aranybarnára sütjük. Kész is!