Ismerd meg népszerű brokkolis, sajtos rétes receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a brokkolis, sajtos rétes recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
45 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
1 csomag Knorr Sajtszósz alap
2 darab gerezd fokhagyma
1 darab brokkoli
200 gramm Emmentáli sajt
2 darab tojás
1 csomag rétes tészta
1 evőkanál olíva olaj
0 darab frissen őrölt fekete bors
1 pohár tejföl
0 darab Delikát
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Szedjük a brokkolit rózsáira. Főzzük meg pár perc alatt roppanósra Delikáttal ízesített vízben. Majd szűrjük le. Tegyünk el egy dl-t a főzővízből.
Reszeljük le a sajtot. Készítsük el a sajtszószt az 1 dl főzővízzel és egy dl tejföllel. Keverjük hozzá a lereszelt Emmentálit. Verjük fel enyhén a tojást és keverjük össze a brokkolival és a sajtszósszal.
Nyújtsuk ki a rétestésztát egy száraz, tiszta felületen. kenjük meg egy kevés olíva olajjal. Helyezzük a brokkolis tölteléket a a rétestészta aljára. Tekerjük fel, a végeit hajtsuk be és tapasszuk össze egy kis maradék tojással. A tetejét kenjük meg egy kis olíva olajjal, vagy olvasztott margarinnal. Tegyük a sütőbe 25-30 percre, míg szép aranybarna lesz. Miután kivettük, hagyjuk egy kicsit pihenni, majd hűlni, csak ezután kezdjük felvágni.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Szedjük a brokkolit rózsáira. Főzzük meg pár perc alatt roppanósra Delikáttal ízesített vízben. Majd szűrjük le. Tegyünk el egy dl-t a főzővízből.
Reszeljük le a sajtot. Készítsük el a sajtszószt az 1 dl főzővízzel és egy dl tejföllel. Keverjük hozzá a lereszelt Emmentálit. Verjük fel enyhén a tojást és keverjük össze a brokkolival és a sajtszósszal.
Nyújtsuk ki a rétestésztát egy száraz, tiszta felületen. kenjük meg egy kevés olíva olajjal. Helyezzük a brokkolis tölteléket a a rétestészta aljára. Tekerjük fel, a végeit hajtsuk be és tapasszuk össze egy kis maradék tojással. A tetejét kenjük meg egy kis olíva olajjal, vagy olvasztott margarinnal. Tegyük a sütőbe 25-30 percre, míg szép aranybarna lesz. Miután kivettük, hagyjuk egy kicsit pihenni, majd hűlni, csak ezután kezdjük felvágni.