Ismerd meg népszerű karfiol pecorino sajttal receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a karfiol pecorino sajttal recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
40 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
200 gramm póréhagyma, tisztítva fél cm-es szeletekre vágva
600 gramm karfiol, rózsáira szedve
100 milliliter víz
100 gramm pecorino
1 darab Knorr Zöldségleveskocka
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra.
Öntsük az extraszűz olíva olajat egy lábosba, majd adjuk hozzá a felszeletelt póréhagymát.
Süssük közepes lángon a pórét amíg finom puha nem lesz.
Adjuk a póréhoz a karfiol rózsákat, pirítsuk kissé tovább, majd morzsoljuk rá a Knorr-kockát és öntsük hozzá a vizet.
Gyönygyözve pároljuk 5-7 percig.
Öntsük át a zöldségeket egy tepsibe, reszeljük rá a pecorino sajtot.
Helyezzük a sütőbe és süssük 8-10 percig, míg szép aranybarna nem lesz, de vigyázzunk, ne égessük meg!
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra.
Öntsük az extraszűz olíva olajat egy lábosba, majd adjuk hozzá a felszeletelt póréhagymát.
Süssük közepes lángon a pórét amíg finom puha nem lesz.
Adjuk a póréhoz a karfiol rózsákat, pirítsuk kissé tovább, majd morzsoljuk rá a Knorr-kockát és öntsük hozzá a vizet.
Gyönygyözve pároljuk 5-7 percig.
Öntsük át a zöldségeket egy tepsibe, reszeljük rá a pecorino sajtot.
Helyezzük a sütőbe és süssük 8-10 percig, míg szép aranybarna nem lesz, de vigyázzunk, ne égessük meg!
Ha kész, szórjuk meg frissen őrölt feketeborssal.