Ismerd meg népszerű a karácsonyi pulykasült receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a karácsonyi pulykasült recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
300 min.
8 People
Közepes
Hozzávalók
3 evőkanál Rama Vajas Íz
1 csokor kakukkfű
3 darab Knorr Tyúkhúsleveskocka
1 dl olaj
1 kilogramm vegyes leveszöldség
2 darab fokhagyma
1 darab narancs
1 darab bébipulyka
1 csomag KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke
Elkészítés
A pulykát egy nappal a sütés előtt bepácoljuk. A Knorr kockákat morzsoljuk össze, keverjük el olajban és kívül-belül jól dörzsöljük be vele a madarat. Vágjunk félbe egy fej fokhagymát. Egy csokor kakukkfűvel együtt helyezzük a hasüregbe. Tegyük hűtőbe.
Sütés előtt egy órával vegyük ki a pulykát a hűtőből, hogy szobahőmérsékleten tudjuk a sütőbe rakni. (Így jobban tudjuk az időt kalkulálni sütéskor és a húsnak is jót tesz, ha így kerül a sütőbe.) Helyezzünk egy narancsot a hasüregbe a kakukkfű és a fokhagyma mellé. (Szaftosabb lesz a hús és a narancs zamata még ünnepibbé teszi azt.)
Kötözzük össze a madarat, de legalább a lábait kössük egybe, hogy egyenletesebben süljön majd. Pucoljunk meg zöldségeket, répát, petrezselyemzöldet, szárzellert és tegyük egy tepsibe. A tepsire lehetőleg helyezzünk egy rácsot, amire a pulykát tesszük. (Így nem fog tocsogni a szaftban, hanem szépen fog sülni) Kenjük be még a pulykát kb. 3 evőkanál margarinnal, vagy egyéb zsiradékkal. Egy nagyon kevés vizet is önthetünk alá. Fedjük be alufóliával.
Tegyük 220-240 fokra melegített sütőbe kb. 30 percet. Majd vegyük le a hőfokot 180 fokra. Sütési időnek számítsunk kilónként 40-45 percet. Az utolsó fél órára vegyük le a fóliát, hogy piruljon meg szép pirosra a bőre. Miután kivettük a sütőből, pihentessük kb. 30 percet, csak ezután vágjuk fel. Így oszlik el egyenletesen a szaft a húsban és így lesz finom, puha a hús.
Elkészítés
A pulykát egy nappal a sütés előtt bepácoljuk. A Knorr kockákat morzsoljuk össze, keverjük el olajban és kívül-belül jól dörzsöljük be vele a madarat. Vágjunk félbe egy fej fokhagymát. Egy csokor kakukkfűvel együtt helyezzük a hasüregbe. Tegyük hűtőbe.
Sütés előtt egy órával vegyük ki a pulykát a hűtőből, hogy szobahőmérsékleten tudjuk a sütőbe rakni. (Így jobban tudjuk az időt kalkulálni sütéskor és a húsnak is jót tesz, ha így kerül a sütőbe.) Helyezzünk egy narancsot a hasüregbe a kakukkfű és a fokhagyma mellé. (Szaftosabb lesz a hús és a narancs zamata még ünnepibbé teszi azt.)
Kötözzük össze a madarat, de legalább a lábait kössük egybe, hogy egyenletesebben süljön majd. Pucoljunk meg zöldségeket, répát, petrezselyemzöldet, szárzellert és tegyük egy tepsibe. A tepsire lehetőleg helyezzünk egy rácsot, amire a pulykát tesszük. (Így nem fog tocsogni a szaftban, hanem szépen fog sülni) Kenjük be még a pulykát kb. 3 evőkanál margarinnal, vagy egyéb zsiradékkal. Egy nagyon kevés vizet is önthetünk alá. Fedjük be alufóliával.
Tegyük 220-240 fokra melegített sütőbe kb. 30 percet. Majd vegyük le a hőfokot 180 fokra. Sütési időnek számítsunk kilónként 40-45 percet. Az utolsó fél órára vegyük le a fóliát, hogy piruljon meg szép pirosra a bőre. Miután kivettük a sütőből, pihentessük kb. 30 percet, csak ezután vágjuk fel. Így oszlik el egyenletesen a szaft a húsban és így lesz finom, puha a hús.