Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus
        • Globus
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Cikkek
Regisztráció

Karácsonyi pulykasült

Karácsonyi pulykasült 

	    
              
Ismerd meg népszerű a karácsonyi pulykasült receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a karácsonyi pulykasült recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 300 perc
  • 8 fő
  • Közepes 

Hozzávalók

  • 3 evőkanál Rama Vajas Íz
  • 1 csokor kakukkfű
  • 3 darab Knorr Tyúkhúsleveskocka
  • 1 dl olaj
  • 1 kilogramm vegyes leveszöldség
  • 2 darab fokhagyma
  • 1 darab narancs
  • 1 darab bébipulyka
  • 1 csomag KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke

Elkészítés

  1. A pulykát egy nappal a sütés előtt bepácoljuk. A Knorr kockákat morzsoljuk össze, keverjük el olajban és kívül-belül jól dörzsöljük be vele a madarat. Vágjunk félbe egy fej fokhagymát. Egy csokor kakukkfűvel együtt helyezzük a hasüregbe. Tegyük hűtőbe.

  2. Sütés előtt egy órával vegyük ki a pulykát a hűtőből, hogy szobahőmérsékleten tudjuk a sütőbe rakni. (Így jobban tudjuk az időt kalkulálni sütéskor és a húsnak is jót tesz, ha így kerül a sütőbe.) Helyezzünk egy narancsot a hasüregbe a kakukkfű és a fokhagyma mellé. (Szaftosabb lesz a hús és a narancs zamata még ünnepibbé teszi azt.)

  3. Kötözzük össze a madarat, de legalább a lábait kössük egybe, hogy egyenletesebben süljön majd. Pucoljunk meg zöldségeket, répát, petrezselyemzöldet, szárzellert és tegyük egy tepsibe. A tepsire lehetőleg helyezzünk egy rácsot, amire a pulykát tesszük. (Így nem fog tocsogni a szaftban, hanem szépen fog sülni) Kenjük be még a pulykát kb. 3 evőkanál margarinnal, vagy egyéb zsiradékkal. Egy nagyon kevés vizet is önthetünk alá. Fedjük be alufóliával.

  4. Tegyük 220-240 fokra melegített sütőbe kb. 30 percet. Majd vegyük le a hőfokot 180 fokra. Sütési időnek számítsunk kilónként 40-45 percet. Az utolsó fél órára vegyük le a fóliát, hogy piruljon meg szép pirosra a bőre. Miután kivettük a sütőből, pihentessük kb. 30 percet, csak ezután vágjuk fel. Így oszlik el egyenletesen a szaft a húsban és így lesz finom, puha a hús.

Hozzávalók

Hasonló szűrők

  • KÖZEPES
  • EBÉD
  • VACSORA
  • KARÁCSONY
  • PULYKA
  • HÚSOS ÉTELEK
  • HÚS
  • ZÖLDSÉGEK
  • EURÓPAI
	    
            

Kapcsolódó receptek

  • Mexikói húsos palacsinta 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Mexikói húsos palacsinta

    Knorr Logo
    • CookingTime15 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Paprikás, cukkinis palacsinta 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Paprikás, cukkinis palacsinta

    Knorr Logo
    • CookingTime15 perc

    • Servings 6

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Marhahúsleves zöldségekkel és parmezános palacsintával 160 perc  recipe
    		
    			
                     

    Marhahúsleves zöldségekkel és parmezános palacsintával

    Knorr Logo
    • CookingTime120 perc

    • Servings 6

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Sajtos, húsos palacsinta 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Sajtos, húsos palacsinta

    Knorr Logo
    • CookingTime25 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Spárgás palacsinta hollandi mártásban 60 perc  recipe
    		
    			
                     

    Spárgás palacsinta hollandi mártásban

    Knorr Logo
    • CookingTime20 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Saláta avokádóval és csírákkal 30 perc  recipe
    		
    			
                     

    Saláta avokádóval és csírákkal

    Knorr Logo
    • CookingTime0 perc

    • Servings 2

      fő

    • Difficulty Könnyű

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025