Ismerd meg népszerű kacsasült sóágyon sült burgonyával receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a kacsasült sóágyon sült burgonyával recept segítségével te legyél a konyha sztárja
170 min.
4 People
Közepes
Hozzávalók
10 dekagramm Rama Vajas Íz
2 teáskanál Knorr Szárnyas Fűszervarázs
2 darab vöröshagyma
0 darab Knorr Tyúkhúsleveskocka
15 darab burgonya
2 teáskanál Delikát ételízesítő
30 dekagramm só
1 teáskanál fekete őrölt bors
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál őrölt rozmaring
1 darab pecsenyekacsa
Elkészítés
A kacsát alaposan mossuk meg, tisztítsuk meg, és hagyjuk lecsorogni. (Át is törölgethetjük papír törlő kendővel kívül belül, hogy a nedvességet felitassuk)
Kenjük be kívül belül alaposan margarinnal, és dörzsöljük be a fűszerekkel kívül, belül
Tegyük sütőedénybe, öntsük alá a húsleveskockából készült levet, az egyik hagymát nagyobb cikkelyekre vágva helyezzük a kacsa belsejébe, majd a másik hagymát is vágjuk cikkelyekre, ezt pedig rakjuk köré.
Tegyük sütőbe, és kb 2-2,5 órán keresztül 150-160 c fokon lassan süssük. Mire megsül, a bőre is szépen meg fog pirulni. Néha-néha locsolgassuk meg a szaftjával.
Amíg sül a kacsa, készítjük elő a burgonyát. Jó alaposan mossuk meg, és egy sóval kibélelt sütőedénybe rakjuk egymás mellé, csipet sóval szórjuk meg mindegyik burgonya tetejét.
Ha kisült a kacsa, akkor kapcsoljuk ki a sütőt, és 5-10 percig hagyjuk még a sütőben
Tegyük be a sütőbe a burgonyát, és kb 20 perc (ha kisebbek a burgonyák, akkor rövidebb idő is elegendő) alatt 180 c fokon süssük meg.
Elkészítés
A kacsát alaposan mossuk meg, tisztítsuk meg, és hagyjuk lecsorogni. (Át is törölgethetjük papír törlő kendővel kívül belül, hogy a nedvességet felitassuk)
Kenjük be kívül belül alaposan margarinnal, és dörzsöljük be a fűszerekkel kívül, belül
Tegyük sütőedénybe, öntsük alá a húsleveskockából készült levet, az egyik hagymát nagyobb cikkelyekre vágva helyezzük a kacsa belsejébe, majd a másik hagymát is vágjuk cikkelyekre, ezt pedig rakjuk köré.
Tegyük sütőbe, és kb 2-2,5 órán keresztül 150-160 c fokon lassan süssük. Mire megsül, a bőre is szépen meg fog pirulni. Néha-néha locsolgassuk meg a szaftjával.
Amíg sül a kacsa, készítjük elő a burgonyát. Jó alaposan mossuk meg, és egy sóval kibélelt sütőedénybe rakjuk egymás mellé, csipet sóval szórjuk meg mindegyik burgonya tetejét.
Ha kisült a kacsa, akkor kapcsoljuk ki a sütőt, és 5-10 percig hagyjuk még a sütőben
Tegyük be a sütőbe a burgonyát, és kb 20 perc (ha kisebbek a burgonyák, akkor rövidebb idő is elegendő) alatt 180 c fokon süssük meg.