Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus
        • Globus
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Cikkek
Regisztráció

Kacsasült sóágyon sült burgonyával

Kacsasült sóágyon sült burgonyával 

	    
              
Ismerd meg népszerű kacsasült sóágyon sült burgonyával receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a kacsasült sóágyon sült burgonyával recept segítségével te legyél a konyha sztárja 
  • 170 perc
  • 4 fő
  • Közepes 

Hozzávalók

  • 10 dekagramm Rama Vajas Íz
  • 2 teáskanál Knorr Szárnyas Fűszervarázs
  • 2 darab vöröshagyma
  • 0 darab Knorr Tyúkhúsleveskocka
  • 15 darab burgonya
  • 2 teáskanál Delikát ételízesítő
  • 30 dekagramm só
  • 1 teáskanál fekete őrölt bors
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt rozmaring
  • 1 darab pecsenyekacsa

Elkészítés

  1. A kacsát alaposan mossuk meg, tisztítsuk meg, és hagyjuk lecsorogni. (Át is törölgethetjük papír törlő kendővel kívül belül, hogy a nedvességet felitassuk)

  2. Kenjük be kívül belül alaposan margarinnal, és dörzsöljük be a fűszerekkel kívül, belül

  3. Tegyük sütőedénybe, öntsük alá a húsleveskockából készült levet, az egyik hagymát nagyobb cikkelyekre vágva helyezzük a kacsa belsejébe, majd a másik hagymát is vágjuk cikkelyekre, ezt pedig rakjuk köré.

  4. Tegyük sütőbe, és kb 2-2,5 órán keresztül 150-160 c fokon lassan süssük. Mire megsül, a bőre is szépen meg fog pirulni. Néha-néha locsolgassuk meg a szaftjával.

  5. Amíg sül a kacsa, készítjük elő a burgonyát. Jó alaposan mossuk meg, és egy sóval kibélelt sütőedénybe rakjuk egymás mellé, csipet sóval szórjuk meg mindegyik burgonya tetejét.

  6. Ha kisült a kacsa, akkor kapcsoljuk ki a sütőt, és 5-10 percig hagyjuk még a sütőben

  7. Tegyük be a sütőbe a burgonyát, és kb 20 perc (ha kisebbek a burgonyák, akkor rövidebb idő is elegendő) alatt 180 c fokon süssük meg.

Hozzávalók

Hasonló szűrők

  • KÖZEPES
  • EBÉD
  • VACSORA
  • HÚS
  • KACSA
  • ZÖLDSÉGEK
	    
            

Kapcsolódó receptek

  • Paprikás, cukkinis palacsinta 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Paprikás, cukkinis palacsinta

    Knorr Logo
    • CookingTime15 perc

    • Servings 6

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Marhahúsleves zöldségekkel és parmezános palacsintával 160 perc  recipe
    		
    			
                     

    Marhahúsleves zöldségekkel és parmezános palacsintával

    Knorr Logo
    • CookingTime120 perc

    • Servings 6

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Spárgás palacsinta hollandi mártásban 60 perc  recipe
    		
    			
                     

    Spárgás palacsinta hollandi mártásban

    Knorr Logo
    • CookingTime20 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Saláta avokádóval és csírákkal 30 perc  recipe
    		
    			
                     

    Saláta avokádóval és csírákkal

    Knorr Logo
    • CookingTime0 perc

    • Servings 2

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Füstölt oldalas káposztával 90 perc  recipe
    		
    			
                     

    Füstölt oldalas káposztával

    Knorr Logo
    • CookingTime60 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Zöldségleves pestóval - Soupe au pistou 60 perc  recipe
    		
    			
                     

    Zöldségleves pestóval - Soupe au pistou

    Knorr Logo
    • CookingTime30 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025