Ismerd meg népszerű hússal és gombával töltött palacsinta receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a hússal és gombával töltött palacsinta recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
65 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
2 darab tojás
4 evőkanál olaj
5 dl tej
5 darab szárított gomba
1 darab Knorr Házias Marhahús Levesalap
9 evőkanál finomliszt
2 darab fehér hagyma
0.5 kilogramm főtt hús
Elkészítés
Vágjuk szeletekre a hagymát. Egy serpenyőben forrósítsunk két kanál olajat.
Süssük át a hagymát, az apróra vágott gombát és a darabokra vágott főtt húst.
Adjuk hozzá a Knorr levesalapot és gondosan keverjük el, míg az teljesen szétolvad benne. Egy pár percig pároljuk a húst, majd húsdarálón daráljuk le.
Készítsünk palacsinta tésztát. Keverjük össze a tejet a tojásokkal, csipet sóval, szükség szerint szódavízzel, két kanál olajjal és liszttel.
Süssünk vékony palacsintákat. Ezután mindegyikre tegyünk egy adag húst és tekerjük fel őket úgy, hogy a két végét is hajtsuk be.
A kész tekercseket a maradék olajon süssük úgy át, hogy a palacsinta kissé ropogós legyen. Vágjuk fel őket és tálaljuk friss salátával.
Elkészítés
Vágjuk szeletekre a hagymát. Egy serpenyőben forrósítsunk két kanál olajat.
Süssük át a hagymát, az apróra vágott gombát és a darabokra vágott főtt húst.
Adjuk hozzá a Knorr levesalapot és gondosan keverjük el, míg az teljesen szétolvad benne. Egy pár percig pároljuk a húst, majd húsdarálón daráljuk le.
Készítsünk palacsinta tésztát. Keverjük össze a tejet a tojásokkal, csipet sóval, szükség szerint szódavízzel, két kanál olajjal és liszttel.
Süssünk vékony palacsintákat. Ezután mindegyikre tegyünk egy adag húst és tekerjük fel őket úgy, hogy a két végét is hajtsuk be.
A kész tekercseket a maradék olajon süssük úgy át, hogy a palacsinta kissé ropogós legyen. Vágjuk fel őket és tálaljuk friss salátával.