Ismerd meg népszerű halfonat paradicsom salsával receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a halfonat paradicsom salsával recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
40 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
300 gramm lazacfilé
300 gramm fogas filé
100 gramm koktélparadicsom
1 csokor koriander zöld
50 milliliter olíva olaj
1 darab lilahagyma
1 evőkanál Delikát ételízesítő
1 darab citrom
1 darab chili paprika
Elkészítés
Vágjuk a fogas filét 8-10 cm hosszú és 1 cm vastag csíkokra. A lazacot kb. 5 cm hosszúra és 1 cm vastagra. Pácoljuk be a halat citromlébe, citromhéjba, korianderbe és szórjuk meg a Delikáttal.
A képen látható módon fűzzük át egymáson a halcsíkokat, 3 fogas csíkot 5 lazac csíkkal. Így téglalap formákat kapunk. Finoman kenjük be a halat olíva olajjal.
Helyezzük a halat sütőpapírra. Tegyük a grillre alumínium tálcán a halat. Grillezzük mindkét oldalát 3-4 percig. Ezalatt készítsük el a salsát. Negyedeljük fel a paradicsomokat. Ízesítsük koriander zölddel, citromlével, lilahagymával és finomra vágott chilivel. Locsoljuk le egy kis olíva olajjal, majd keverjük össze. Tálaljuk a hal mellé.
Elkészítés
Vágjuk a fogas filét 8-10 cm hosszú és 1 cm vastag csíkokra. A lazacot kb. 5 cm hosszúra és 1 cm vastagra. Pácoljuk be a halat citromlébe, citromhéjba, korianderbe és szórjuk meg a Delikáttal.
A képen látható módon fűzzük át egymáson a halcsíkokat, 3 fogas csíkot 5 lazac csíkkal. Így téglalap formákat kapunk. Finoman kenjük be a halat olíva olajjal.
Helyezzük a halat sütőpapírra. Tegyük a grillre alumínium tálcán a halat. Grillezzük mindkét oldalát 3-4 percig. Ezalatt készítsük el a salsát. Negyedeljük fel a paradicsomokat. Ízesítsük koriander zölddel, citromlével, lilahagymával és finomra vágott chilivel. Locsoljuk le egy kis olíva olajjal, majd keverjük össze. Tálaljuk a hal mellé.