Ismerd meg népszerű halas egytál krumplival és hollandi mártással receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a halas egytál krumplival és hollandi mártással recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
55 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
4 darab nagyobb burgonya
50 milliliter tej
600 gramm lazac
0 darab Delikát ételízesítő
3 evőkanál kapor vagy petrezselyem zöld
0 darab fél kiskanál őrölt feketebors
1 csomag Knorr Hollandi mártás
Elkészítés
Melegítsük elő asütőt 200 °C-ra. Hámozzuk meg és daraboljuk össze a krumplit kisebb darabokra. Tegyük egy lábosba és főzzük 10-15 percig. Szűrjük le jól és keverjük össze a tejjel és margarinnal.
Ezalatt forrázzuk le delikátos vízzel a halat, majd szedjük kisebb darabokra. Készítsük el a hollandi mártást és adjuk hozzá a finomra vágott zöldfűszereket a frissen őrölt feketeborssal együtt.
Kenjünk ki egy sütőtálat margarinnal. Tegyük a haldarabokat az aljára. Öntsük le a szósszal. Erre pedig helyezzük a krumplipürét. Tegyük be a sütőbe és süssük 25 percig, míg a burgonya aranybarna nem lesz.
Elkészítés
Melegítsük elő asütőt 200 °C-ra. Hámozzuk meg és daraboljuk össze a krumplit kisebb darabokra. Tegyük egy lábosba és főzzük 10-15 percig. Szűrjük le jól és keverjük össze a tejjel és margarinnal.
Ezalatt forrázzuk le delikátos vízzel a halat, majd szedjük kisebb darabokra. Készítsük el a hollandi mártást és adjuk hozzá a finomra vágott zöldfűszereket a frissen őrölt feketeborssal együtt.
Kenjünk ki egy sütőtálat margarinnal. Tegyük a haldarabokat az aljára. Öntsük le a szósszal. Erre pedig helyezzük a krumplipürét. Tegyük be a sütőbe és süssük 25 percig, míg a burgonya aranybarna nem lesz.