Ismerd meg népszerű halászlé receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a halászlé recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
0 perc
6 fő
Közepes
Hozzávalók
2 darab paradicsom
3 darab vöröshagyma
1 darab burgonya
1 evőkanál Delikát ételízesítő
2 evőkanál só
1 darab Knorr Fokhagymás Ízbomba
1 darab zöldpaprika
4 evőkanál pirospaprika
2 kilogramm ponty
2 darab Knorr Halászlékocka
1 teáskanál őrölt bors
2 evőkanál piros arany
60 dekagramm kárász
6 darab törpe harcsa
Elkészítés
A halakat megpucoljuk és jól megmossuk. A pontyot felszeleteljük, megsózzuk és félre tesszük. A ponty fejét, farkát, az apró halakat, a hagymát feldaraboljuk és felrakjuk főzni 4 liter vízben. Addig főzzük, amíg a halhús le nem esik a csontjáról.
Átszűrjük, a halakat összeturmixoljuk és visszaöntjük a lébe. Jól összeforraljuk, lassan rászórjuk a paprikát, beletesszük a halászlé kockát, fokhagymás ízbombát, még forraljuk és belerakjuk a besózott halszeleteket. Ha kell, utólag még fűszerezzük. Forrástól számított 15 perc alatt készre főzzük a halászlét
Elkészítés
A halakat megpucoljuk és jól megmossuk. A pontyot felszeleteljük, megsózzuk és félre tesszük. A ponty fejét, farkát, az apró halakat, a hagymát feldaraboljuk és felrakjuk főzni 4 liter vízben. Addig főzzük, amíg a halhús le nem esik a csontjáról.
Átszűrjük, a halakat összeturmixoljuk és visszaöntjük a lébe. Jól összeforraljuk, lassan rászórjuk a paprikát, beletesszük a halászlé kockát, fokhagymás ízbombát, még forraljuk és belerakjuk a besózott halszeleteket. Ha kell, utólag még fűszerezzük. Forrástól számított 15 perc alatt készre főzzük a halászlét