Ismerd meg népszerű Dorozsmai Molnár ponty receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a Dorozsmai Molnár ponty recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
40 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
60 dekagramm pontyfilé
2 teáskanál Delikát ételízesítő
1 darab vöröshagyma (nagy fej)
5 dekagramm füstölt csemege szalonna
20 dekagramm gomba
2 teáskanál fűszerpaprika
3 evőkanál liszt
2 darab Knorr Halászlékocka
1 darab kis pohár tejföl (150-170 g)
1 darab tv paprika
1 darab paradicsom
30 dekagramm csuszatészta
3 evőkanál olaj
Elkészítés
A csuszatésztát főzzük meg annak csomagolásán olvasott utasítások szerint.
Ezalatt a ponty filét irdaljuk be 2-3 mm-ként. Vágjuk egyforma szeletekre, szórjuk meg a Delikáttal.
2 ek lisztet keverjünk össze 2 tk fűszerpaprikával. Ebben a keverékben forgassuk meg a pontyszeleteket, jól rázzuk le róla a felesleges lisztet. Bőrős felével lefelé kezdjük el sütni közepesen forró olajban, majd időnként megforgatva süssük oldalanként 3-3 percig. Alufóliával lefedve, tartsuk melegen.
A visszamaradt zsiradékon olvasszuk ki a füstölt szalonnát, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és pirítsuk világos sárgára. Adjuk hozzá a kockázott paprikát, paradicsomot, pirítsuk össze.
Adjuk hozzá a szeletelt gombát, pirítsuk össze (2-3 perc), majd öntsük fel 4 dl hideg vízzel, adjuk hozzá a halászlékockákat és forraljuk 3-4 percig.
Sűrítsük tejfölös habarással, forraljuk ki. Keverjük hozzá a kifőtt csusza tésztát.
A kisült halszeleteket tálaljuk a szaftos csuszatészta tetején.
Elkészítés
A csuszatésztát főzzük meg annak csomagolásán olvasott utasítások szerint.
Ezalatt a ponty filét irdaljuk be 2-3 mm-ként. Vágjuk egyforma szeletekre, szórjuk meg a Delikáttal.
2 ek lisztet keverjünk össze 2 tk fűszerpaprikával. Ebben a keverékben forgassuk meg a pontyszeleteket, jól rázzuk le róla a felesleges lisztet. Bőrős felével lefelé kezdjük el sütni közepesen forró olajban, majd időnként megforgatva süssük oldalanként 3-3 percig. Alufóliával lefedve, tartsuk melegen.
A visszamaradt zsiradékon olvasszuk ki a füstölt szalonnát, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és pirítsuk világos sárgára. Adjuk hozzá a kockázott paprikát, paradicsomot, pirítsuk össze.
Adjuk hozzá a szeletelt gombát, pirítsuk össze (2-3 perc), majd öntsük fel 4 dl hideg vízzel, adjuk hozzá a halászlékockákat és forraljuk 3-4 percig.
Sűrítsük tejfölös habarással, forraljuk ki. Keverjük hozzá a kifőtt csusza tésztát.
A kisült halszeleteket tálaljuk a szaftos csuszatészta tetején.