Hajdinából készült indiai vegetáriánus palacsinta lóbabos humusszal és zöldségekkel
Ismerd meg népszerű indiai vegetáriánus palacsinta receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy az indiai vegetáriánus palacsinta recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
105 perc
4 fő
Könnyű
Sült zöldségek:
1 darab 2cm-es darabokra vágott cukkini
1 darab 2 cm-es darabokra vágott padlizsán
1 darab 2 cm-es darabokra vágott piros paprika
1 darab 2 cm-es darabokra vágott vöröshagyma
0,5 csomag Knorr Fix paradicsomos kaszottó alap
1 darab 2cm-es darabokra vágott édesburgonya
Indiai vegetáriánus palacsinta:
100 gramm hajdina
100 gramm kettévágott vöröslencse
0,5 csomag Knorr Fix paradicsomos kaszottó alap
Lóbabos humusz:
450 gramm fejtett friss lóbab
1 gerezd Fokhagyma
2 evőkanál tahini
4 evőkanál citromlé
1 csipetnyi őrölt kömény
A szakács tippje:
1 evőkanál Tálaláshoz humusz az étel tetejére, hogy testesebb legyen
Elkészítés
Melegítse elő a sütőt 200°C-ra. Tegye az összes zöldséget egy tepsibe és locsolja meg egy kis olajjal a tetejét. Süsse a zöldségeket, amíg megfőnek és elkezd változni a színük.
Szórja a ½ csomag Knorr Fix paradicsomos kaszottó alapot a zöldségekre, és keverje össze, majd tegye félre.
Keverje össze a hajdinát és a vöröslencsét, majd áztassa őket 200-300 ml meleg vízbe 30-45 percig.
Szűrje le a hajdinás keveréket és a víz felével együtt tegye egy turmixgépbe. Magas fokozaton turmixolja össze, hogy krémes tésztát kapjon.
Adja hozzá a Knorr Fix paradicsomos kaszottó alapot és a többi vizet, turmixolja kicsit tovább, aztán tegye félre.
Egy teflonos serpenyőben melegítsen egy kis olajat, majd tegyen egy merőkanálnyi tésztát az edénybe. Addig süsse, amíg mindkét oldala aranybarna. Ugyanezt ismételje meg a maradék tésztával is.
Egy edény forró sós vízben főzze meg a fejtett lóbabot, amíg megpuhul. Szűrje le és hagyja jéghideg vízben hűlni. Ha kihűlt, tegye a turmixgépbe az összenyomott fokhagymával, a tahini pasztával, a citromlével és a köménnyel együtt, és turmixolja össze. Öntsön bele 4 evőkanálnyi olívaolajat. Az ízlés szerint sózza és borsozza.
Tálalja a humuszt egy tálban olívaolajjal meglocsolva.
Tálalja az indiai vegetáriánus palacsintát melegen a sült zöldségekkel, egy kevés zöldfűszerrel és a lóbabos humusszal együtt.
Elkészítés
Melegítse elő a sütőt 200°C-ra. Tegye az összes zöldséget egy tepsibe és locsolja meg egy kis olajjal a tetejét. Süsse a zöldségeket, amíg megfőnek és elkezd változni a színük.
Szórja a ½ csomag Knorr Fix paradicsomos kaszottó alapot a zöldségekre, és keverje össze, majd tegye félre.
Keverje össze a hajdinát és a vöröslencsét, majd áztassa őket 200-300 ml meleg vízbe 30-45 percig.
Szűrje le a hajdinás keveréket és a víz felével együtt tegye egy turmixgépbe. Magas fokozaton turmixolja össze, hogy krémes tésztát kapjon.
Adja hozzá a Knorr Fix paradicsomos kaszottó alapot és a többi vizet, turmixolja kicsit tovább, aztán tegye félre.
Egy teflonos serpenyőben melegítsen egy kis olajat, majd tegyen egy merőkanálnyi tésztát az edénybe. Addig süsse, amíg mindkét oldala aranybarna. Ugyanezt ismételje meg a maradék tésztával is.
Egy edény forró sós vízben főzze meg a fejtett lóbabot, amíg megpuhul. Szűrje le és hagyja jéghideg vízben hűlni. Ha kihűlt, tegye a turmixgépbe az összenyomott fokhagymával, a tahini pasztával, a citromlével és a köménnyel együtt, és turmixolja össze. Öntsön bele 4 evőkanálnyi olívaolajat. Az ízlés szerint sózza és borsozza.
Tálalja a humuszt egy tálban olívaolajjal meglocsolva.
Tálalja az indiai vegetáriánus palacsintát melegen a sült zöldségekkel, egy kevés zöldfűszerrel és a lóbabos humusszal együtt.