A gulyásleves egyike azon ételeinknek, amelyek kifejezetten magyar ételkülönlegességnek számítanak, és mind itthon, mind külföldön nagy népszerűségnek örvend. Mi most az alapreceptet mutatjuk be.
60 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
50 dekagramm marhahús (lábszár vagy nyak)
20 dekagramm vöröshagyma
5 darab fokhagymagerezd
20 dekagramm sárgarépa
10 dekagramm zeller
10 dekagramm fehérrépa
40 dekagramm burgonya
1 evőkanál fűszerpaprika
2 darab Knorr Marhahúsleves-kocka
1 teáskanál Delikát ételízesítő
3 gramm őrölt kömény
3 gramm őrölt bors
2 evőkanál sertészsír
Elkészítés
A zsiradékon pirítsuk aranysárgára a finomra vágott hagymát. Tegyük hozzá a kb. 2 cm-es kockákra vágott húst, ízesítsük Delikáttal, majd kezdjük el pirítani és párolni saját levében. Fűszerezzük zúzott fokhagymával, köménnyel, borssal.
Míg pároljuk a húst, pucoljuk meg és vágjuk kockára a zöldségeket. Ha a hús már kb. háromnegyed puha, tegyük hozzá a zöldségeket (sárgarépa, zeller, fehérrépa), majd az egészet öntsük fel kb. 1.5 liter vízzel, adjuk hozzá a marhahúsleves kockákat, főzzük 15-20 percig.
Adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát és főzzük további 15 percig. Kóstolás után ízesítsük Delikáttal, borssal, ha szükséges.
Elkészítés
A zsiradékon pirítsuk aranysárgára a finomra vágott hagymát. Tegyük hozzá a kb. 2 cm-es kockákra vágott húst, ízesítsük Delikáttal, majd kezdjük el pirítani és párolni saját levében. Fűszerezzük zúzott fokhagymával, köménnyel, borssal.
Míg pároljuk a húst, pucoljuk meg és vágjuk kockára a zöldségeket. Ha a hús már kb. háromnegyed puha, tegyük hozzá a zöldségeket (sárgarépa, zeller, fehérrépa), majd az egészet öntsük fel kb. 1.5 liter vízzel, adjuk hozzá a marhahúsleves kockákat, főzzük 15-20 percig.
Adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát és főzzük további 15 percig. Kóstolás után ízesítsük Delikáttal, borssal, ha szükséges.