Ismerd meg népszerű céklás-almás tarte tatin puha kecskesajttal receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a céklás-almás tarte tatin puha kecskesajttal recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
70 perc
6 fő
Könnyű
Hozzávalók
50 gramm Rama Vajas Íz
600 gramm cékla (hámozva, félbevágva)
200 gramm alma (tisztítva, negyedelve)
40 gramm Cukor
60 gramm méz
80 milliliter balzsamecet
30 gramm friss rozmaring levél aprítva
2-3 darab fagyasztott leveles tészta (kiolvasztva)
80 gramm kecskesajt
50 gramm rukkola saláta
60 gramm dió vagy pekándió
1 darab Knorr Zöldségleveskocka
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.
Olvasszuk fel a vajas ízt egy 28-30 cm-es serpenyőben közepes lángon.
Keverjük hozzá a céklát és az almát és finoman pirítsuk 2 percig.
Adjunk hozzá egy dl vizet, majd oldjuk fel benne a leveskockát.
Adjuk hozzá a cukort, ecetet, rozmaringot és ízesítsük egy kis borssal.
Pároljuk és közben kevergessük magas hőfokon 2-3 percig, míg kissé besűrűsödik.
Tegyük át egy sütőtálba, majd fedjük le alufóliával és süssük a sütőben míg a cékla meg nem puhul, kb. 15 percig.
Tegyük félre 5 percre, hagyjuk egy kicsit hűlni.
Vegyük feljebb a sütő hőmérsékletét 200 C-ra. Tapasszuk össze a leveles tészta lapokat, majd helyezzük egy 34 cm-es pizza formába.
Egyenletesen osszuk el rajta a céklás mixet. Tegyük a sütőbe 20-25 percre, míg a tészta szép magas és aranybarna nem lesz. Majd vegyük ki és a formában hagyjuk 10 percig hűlni.
Tegyük át egy nagy tányérra. Tegyük a tetejére a kecskesajtot, pekándiót és a rukkolát.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.
Olvasszuk fel a vajas ízt egy 28-30 cm-es serpenyőben közepes lángon.
Keverjük hozzá a céklát és az almát és finoman pirítsuk 2 percig.
Adjunk hozzá egy dl vizet, majd oldjuk fel benne a leveskockát.
Adjuk hozzá a cukort, ecetet, rozmaringot és ízesítsük egy kis borssal.
Pároljuk és közben kevergessük magas hőfokon 2-3 percig, míg kissé besűrűsödik.
Tegyük át egy sütőtálba, majd fedjük le alufóliával és süssük a sütőben míg a cékla meg nem puhul, kb. 15 percig.
Tegyük félre 5 percre, hagyjuk egy kicsit hűlni.
Vegyük feljebb a sütő hőmérsékletét 200 C-ra. Tapasszuk össze a leveles tészta lapokat, majd helyezzük egy 34 cm-es pizza formába.
Egyenletesen osszuk el rajta a céklás mixet. Tegyük a sütőbe 20-25 percre, míg a tészta szép magas és aranybarna nem lesz. Majd vegyük ki és a formában hagyjuk 10 percig hűlni.
Tegyük át egy nagy tányérra. Tegyük a tetejére a kecskesajtot, pekándiót és a rukkolát.