Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Céklás-almás tarte tatin puha kecskesajttal

Céklás-almás tarte tatin puha kecskesajttal 

	    
              
Ismerd meg népszerű céklás-almás tarte tatin puha kecskesajttal receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a céklás-almás tarte tatin puha kecskesajttal recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 70 perc
  • 6 fő
  • Könnyű 

Hozzávalók

  • 50 gramm Rama Vajas Íz
  • 600 gramm cékla (hámozva, félbevágva)
  • 200 gramm alma (tisztítva, negyedelve)
  • 40 gramm Cukor
  • 60 gramm méz
  • 80 milliliter balzsamecet
  • 30 gramm friss rozmaring levél aprítva
  • 2-3 darab fagyasztott leveles tészta (kiolvasztva)
  • 80 gramm kecskesajt
  • 50 gramm rukkola saláta
  • 60 gramm dió vagy pekándió
  • 1 darab Knorr Zöldségleveskocka

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.

  2. Olvasszuk fel a vajas ízt egy 28-30 cm-es serpenyőben közepes lángon.

  3. Keverjük hozzá a céklát és az almát és finoman pirítsuk 2 percig.

  4. Adjunk hozzá egy dl vizet, majd oldjuk fel benne a leveskockát.

  5. Adjuk hozzá a cukort, ecetet, rozmaringot és ízesítsük egy kis borssal.

  6. Pároljuk és közben kevergessük magas hőfokon 2-3 percig, míg kissé besűrűsödik.

  7. Tegyük át egy sütőtálba, majd fedjük le alufóliával és süssük a sütőben míg a cékla meg nem puhul, kb. 15 percig.

  8. Tegyük félre 5 percre, hagyjuk egy kicsit hűlni.

  9. Vegyük feljebb a sütő hőmérsékletét 200 C-ra. Tapasszuk össze a leveles tészta lapokat, majd helyezzük egy 34 cm-es pizza formába.

  10. Egyenletesen osszuk el rajta a céklás mixet. Tegyük a sütőbe 20-25 percre, míg a tészta szép magas és aranybarna nem lesz. Majd vegyük ki és a formában hagyjuk 10 percig hűlni.

  11. Tegyük át egy nagy tányérra. Tegyük a tetejére a kecskesajtot, pekándiót és a rukkolát.

Hasonló szűrők

  • KÖNNYŰ
  • BRUNCH
  • VACSORA
  • TÍZÓRAI
  • UZSONNA
  • KÜLÖNLEGES FŐÉTEL
  • LEPÉNYEK ÉS FLANOK
  • ZÖLDSÉGEK
  • FRANCIA
	    
            

Kapcsolódó receptek

  • Füstölt oldalas káposztával 90 perc  recipe
    		
    			
                     

    Füstölt oldalas káposztával

    Knorr Logo
    • CookingTime60 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Zöldségleves pestóval - Soupe au pistou 60 perc  recipe
    		
    			
                     

    Zöldségleves pestóval - Soupe au pistou

    Knorr Logo
    • CookingTime30 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Tortilla tekercsek paprikával töltve 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Tortilla tekercsek paprikával töltve

    Knorr Logo
    • CookingTime15 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Saláta sült paprikával, olívával és feta sajttal 50 perc  recipe
    		
    			
                     

    Saláta sült paprikával, olívával és feta sajttal

    Knorr Logo
    • CookingTime20 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Saláta camemberttel és aszalt szilvával töltött csirkével 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Saláta camemberttel és aszalt szilvával töltött csirkével

    Knorr Logo
    • CookingTime15 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Grillezett steak saláta pirítóssal 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Grillezett steak saláta pirítóssal

    Knorr Logo
    • CookingTime10 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025