Ismerd meg népszerű bulgur rizottó édesköménnyel receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a bulgur rizottó édesköménnyel recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
50 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
400 gramm édeskömény gumó
60 gramm olíva olaj
150 gramm vöröshagyma finomra vágva
300 gramm bulgur
2 darab narancs
700 milliliter víz
30 gramm friss menta apróra vágva
50 gramm friss petrezselyem zöld (aprítva)
1 darab lime leve és reszelt héja
75 gramm feta sajt
1 darab Knorr Zöldségleveskocka
1 csipetnyi só, bors
Elkészítés
Forrósítsuk fel az olíva olajat egy nagyobb lábosban.
Adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott édesköményt és pirítsuk 10 percig, állandóan kevergetve. Ha már kapott egy szép pirult színt és meg is puhult kissé, akkor vegyük ki a lábosból és tegyük félre.
Majd tegyük a hagymát a lábosba és pirítsuk meg a maradék olajon.
Adjuk hozzá a bulgurt, pirítsuk kissé. Majd Öntsük föl forró vízzel és a 2 narancs levével.
Tegyük bele a Knorr leveskockát, majd hozzuk forrásba.
Majd vegyük lejjebb a lángot, fedjük le és főzzük 15-20 percig, míg a bulgur meg nem puhul.
Keverjük hozzá a korábban félretett édesköményt és a zöldfűszereket. Adjuk hozzá a lime levét és héját, egy kis plusz olíva olajat. Ízesítsük egy kis sóval, borssal, ha szükséges. .
Majd tálaláskor szórjuk meg a morzsolt fetával és a maradék zöldfűszerrel.
Elkészítés
Forrósítsuk fel az olíva olajat egy nagyobb lábosban.
Adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott édesköményt és pirítsuk 10 percig, állandóan kevergetve. Ha már kapott egy szép pirult színt és meg is puhult kissé, akkor vegyük ki a lábosból és tegyük félre.
Majd tegyük a hagymát a lábosba és pirítsuk meg a maradék olajon.
Adjuk hozzá a bulgurt, pirítsuk kissé. Majd Öntsük föl forró vízzel és a 2 narancs levével.
Tegyük bele a Knorr leveskockát, majd hozzuk forrásba.
Majd vegyük lejjebb a lángot, fedjük le és főzzük 15-20 percig, míg a bulgur meg nem puhul.
Keverjük hozzá a korábban félretett édesköményt és a zöldfűszereket. Adjuk hozzá a lime levét és héját, egy kis plusz olíva olajat. Ízesítsük egy kis sóval, borssal, ha szükséges. .
Majd tálaláskor szórjuk meg a morzsolt fetával és a maradék zöldfűszerrel.