Ismerd meg népszerű édes-savanyú gyömbéres kacsamell receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy az édes-savanyú gyömbéres kacsamell recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
20 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
1 darab sárgarépa
2 evőkanál olaj
1 darab hagyma
2 dekagramm friss gyömbér
1 darab narancs
1 darab kaliforniai paprika
0 darab újhagyma
1 csomag Knorr Kínai Édes-Savanyú Csirke alap
3 darab kacsamell filé
Elkészítés
A kacsamellnek vágjuk le a bőrét és tegyük el más felhasználásra, pl. tepertő sütéshez. A húst vágjuk vékony szeletekre, csíkokra. Enyhén sózzuk meg.
Egy serpenyőben forrósítsunk fel olajat, majd pirítsuk meg rajta a kacsamell csíkokat 3-4 perc alatt nagy lángon.
Közben szeleteljük hosszabb félkarikákra a megpucolt répát, nagyobb kockákra a hagymát és a paprikát. Vágjuk csíkokra a gyömbért.
A húst vegyük ki egy szűrőkanállal és tegyük félre. A megmaradt zsiradékon magas lángon először pirítsuk meg a hagymát és a gyömbért. Ahogy elkezdtek színt kapni dobjuk rá a paprikát és a répát. Rázva-forgatva pirítsuk meg a zöldségeket néhány perc alatt.
Majd szórjuk rá a Knorr-alapot és öntsünk rá 3,5 dl vizet. Keverjük el és kb. 5 perc alatt kis-közepes lángon pároljuk készre.
A végén keverjük hozzá a puha kacsamell csíkokat. Tálaljuk főtt rizzsel. A ragura tegyünk gerezdekre szelt narancsot és szórjuk meg egy kevés frissen vágott újhagymával.
Elkészítés
A kacsamellnek vágjuk le a bőrét és tegyük el más felhasználásra, pl. tepertő sütéshez. A húst vágjuk vékony szeletekre, csíkokra. Enyhén sózzuk meg.
Egy serpenyőben forrósítsunk fel olajat, majd pirítsuk meg rajta a kacsamell csíkokat 3-4 perc alatt nagy lángon.
Közben szeleteljük hosszabb félkarikákra a megpucolt répát, nagyobb kockákra a hagymát és a paprikát. Vágjuk csíkokra a gyömbért.
A húst vegyük ki egy szűrőkanállal és tegyük félre. A megmaradt zsiradékon magas lángon először pirítsuk meg a hagymát és a gyömbért. Ahogy elkezdtek színt kapni dobjuk rá a paprikát és a répát. Rázva-forgatva pirítsuk meg a zöldségeket néhány perc alatt.
Majd szórjuk rá a Knorr-alapot és öntsünk rá 3,5 dl vizet. Keverjük el és kb. 5 perc alatt kis-közepes lángon pároljuk készre.
A végén keverjük hozzá a puha kacsamell csíkokat. Tálaljuk főtt rizzsel. A ragura tegyünk gerezdekre szelt narancsot és szórjuk meg egy kevés frissen vágott újhagymával.