Vegán lencsegolyó
Ismerd meg népszerű vegán lencsegolyó receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a vegán lencsegolyó recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
4Személy
Preparation time
65Perc
Könnyű
Hozzávalók
- 1 darab vöröshagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 150 gramm vöröslencse
- 2 evőkanál indiai fűszerkeverék
- 50 gramm zabpehely
- 200 milliliter kókusztej
- 1 darab Knorr Házias Zöldség Levesalap
- 1 darab lime
- 1 adag vadrizs
- 1 adag apróra vágott koriander
- 1 gerezd Fokhagyma
- 1,5 evőkanál Liszt
Elkészítési mód
- Pucoljuk meg a vöröshagymát és a fokhagymát, vágjuk apró kockákra. Pároljuk meg olajban és adjuk hozzá a vöröslencsét és az indiai fűszerkeveréket.
- Öntsük fel 250 ml vízzel, forraljuk fel, majd fedjük le és alacsony lángon 10-15 percig főzzük. Időről időre keverjük meg, amíg a víz el nem párolog. Hagyjuk lehűlni. Majd adjuk hozzá a zabpelyhet és pihentessük további 10 percig.
- Készítsünk körülbelül 24 golyót a lencsés keverékből, majd 8 perc alatt süssük készre.
- Öntsünk még egy kis olajat a serpenyőbe és adjuk hozzá a lisztet, kicsit pirítsuk meg. Öntsük hozzá a kókusztejet, a Knorr házias zöldség levesalapot és egy kevés indiai fűszerkeverékkel készísünk belőle szószt. A lencsegolyókat tálaljuk a szósszal és locsoljuk meg egy lime kifacsart levével.
- Séf tipp: Szervírozzuk vadrizzsel és apróra vágott korianderrel.
Tápérték
- Vegán
- Vegetáriánus
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet