Marhahúsos, gombás palacsinta sajtszósszal
Ismerd meg népszerű marhahúsos, gombás palacsinta sajtszósszal receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a marhahúsos, gombás palacsinta sajtszósszal recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
5Személy
Preparation time
50Perc
Közepes
Hozzávalók
- 2 evőkanál tejföl
- 1 darab vöröshagyma
- 2 darab tojás
- 2 evőkanál olaj
- 1 dl tej
- 150 gramm liszt
- 2 evőkanál margarin
- 100 gramm reszelt sajt
- 1 csomag Knorr Sajtszósz alap
- 2 dl szódavíz
- 400 gramm darált marhahús
- 1 csomag Knorr Erdei Gombakrémleves
Elkészítési mód
- Készítsük el a palacsintatésztát és tegyük félre pihenni.
- Vágjuk apróra a vöröshagymát és pirítsuk meg olajon.
- Adjuk hozzá a darált marhahúst és pirítsuk fehéredésig.
- Majd adjuk hozzá a gombaleves alapot. Öntsük fel 4 dl hideg vízzel. Hozzuk forrásba. Majd lassú tűzön főzzük kb. 10 percig.
- A végén keverjünk el benne 2 evőkanál tejfölt és hozzuk a szószt újra forrásba. Majd tegyük félre egy kicsit hűlni.
- Ezután süssük meg a palacsintákat. Ez a mennyiség mérettől, vastagságtól függően 5-8 db palacsintához lesz elég.
- Közben készítsük el a sajtszószt a tasakon található leírás szerint.
- Töltsük meg a palacsintákat a marhahúsos töltelékkel és tekerjük fel őket úgy, hogy előbb hajtsuk be a széleit.
- Kenjünk ki egy hőálló tálat margarinnal, vagy vajjal. Helyezzük bele a palacsintákat. Öntsük le őket a meleg sajtszósszal, majd szórjuk meg a tetejüket reszelt sajttal.
- Tegyük be a 200 fokra előmelegített sütőbe és 10-15 perc alatt süssük készre.
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet