Ismerd meg népszerű burritos receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a burritos recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
40 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
1 csomag tortilla lap
400 gramm marha hátszín
4 darab közepes hagyma
1 teáskanál KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült
2 darab jalapeno paprika
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál őrölt koriander
0.5 teáskanál fahéj
0.5 teáskanál őrölt szegfűszeg
50 gramm mazsola
1 csokor koriander zöld
Elkészítés
1
Vágjuk vékony csíkokra a húst, majd kisebb kockákra. Keverjük össze a fűszerekkel, a Knorr fűszerkeverékkel, a finomra vágott koriander levelekkel és egy kis olíva olajjal. Tegyük a hűtőbe minimum 30 percre.
2
Egy serpenyőt forrósítsunk fel, majd adjunk hozzá egy ek olíva olajat. Pirítsuk meg rajta a befűszerezett húst. Közben adjuk hozzá a mazsolát is, ízlés szerint mg sózhatjuk, borsozhatjuk. Ha a hús szépen megpirult, akkor tegyük át egy edénybe.
3
Ugyanebbe a serpenyőbe öntsünk még egy kis olíva olajat, majd pirítsuk meg rajta a vékonyra szelt hagymát. Keverjük a húshoz.
4
A vékonyra szelt jalapeño-t szintén keverjük a húshoz.
5
A tortilla lapokat vágjuk félbe, majd hajtsunk tölcséreket belőle. Töltsük meg őket a hagymás, pirított, fűszeres hússal és saláta levelekkel. Tálaljuk paradicsom salsával és guacamoléval.
Elkészítés
Vágjuk vékony csíkokra a húst, majd kisebb kockákra. Keverjük össze a fűszerekkel, a Knorr fűszerkeverékkel, a finomra vágott koriander levelekkel és egy kis olíva olajjal. Tegyük a hűtőbe minimum 30 percre.
Egy serpenyőt forrósítsunk fel, majd adjunk hozzá egy ek olíva olajat. Pirítsuk meg rajta a befűszerezett húst. Közben adjuk hozzá a mazsolát is, ízlés szerint mg sózhatjuk, borsozhatjuk. Ha a hús szépen megpirult, akkor tegyük át egy edénybe.
Ugyanebbe a serpenyőbe öntsünk még egy kis olíva olajat, majd pirítsuk meg rajta a vékonyra szelt hagymát. Keverjük a húshoz.
A vékonyra szelt jalapeño-t szintén keverjük a húshoz.
A tortilla lapokat vágjuk félbe, majd hajtsunk tölcséreket belőle. Töltsük meg őket a hagymás, pirított, fűszeres hússal és saláta levelekkel. Tálaljuk paradicsom salsával és guacamoléval.