Kacsasült párolt lila káposztával
Ismerd meg népszerű kacsasült párolt lila káposztával receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a kacsasült párolt lila káposztával recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
6Személy
Preparation time
150Perc
Közepes
Hozzávalók
- 2 evőkanál Rama Vajas Íz
- 0 csomag majoránna
- 1 evőkanál olaj
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál ecet
- 1 kilogramm kacsa
- 1 evőkanál őrölt bors
- 1 kilogramm lilakáposzta
- 4 darab savanyú alma
- 1 evőkanál lecsó
- 1 darab Knorr szárnyas fűszerkeverék
Elkészítési mód
- A kacsát szépen megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk, majd szárazra töröljük. Bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és a sóval. Kacsasütőbe rakjuk a zsírt, a feldarabolt kacsát és lefedve 200 fokon sütjük saját levében. Időnként megnézzük és meglocsoljuk. Kb. 2 óra alatt sül meg, de mielőtt kész, beledobjuk a cikkekre vágott almát is.
- A káposztát megtisztítjuk, a torzsáját kivágjuk és nem túl vékonyra felszeleteljük, majd félretesszük. Egy edénybe beleöntjük az olajat és a cukrot karamelizáljuk rajta. Rátesszük a káposztát, összekeverjük, rászórjuk a sót, felengedjük fél deciliter vízzel, befűszerezzük és az ecetet is rátesszük. Fedő alatt, lassú tűzön pároljuk. Időnként megkeverjük addig, amíg puha lesz.
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet