Ismerd meg népszerű thai csípős-savanyú pác receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a thai csípős-savanyú pác recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
5 perc
1 fő
Könnyű
800g húshoz
1 evőkanál Globus Mustár
1 csokor korianderzöld
2 darab lime leve
2 dl csirke alaplé
50 milliliter olaj
1 evőkanál szezámolaj
1 teáskanál halszósz (elhagyható)
5 gramm szárított shitake gomba
1 darab chilipaprika
1 darab gyömbér (3cm)
Elkészítés
Vágjuk a gyömbért szeletekre, a shiitake gombát negyedekbe. A chilit magozzuk ki, majd vágjuk csíkokra. Öntsük fel az alaplével és lassú tűzön forraljuk be felére.
A korianderleveleket vágjuk durvára.
Keverjük össze a mustárt az olajokkal, adjuk hozzá a koriander levelet, a fűszeres alaplevet.
Kenjük be vele a húst, és fóliával lefedve 2-3 órán keresztül pácoljuk a hűtőben.
Sütés előtt ujjainkkal húzzuk a hússzeletekről a pácot.
Elkészítés
Vágjuk a gyömbért szeletekre, a shiitake gombát negyedekbe. A chilit magozzuk ki, majd vágjuk csíkokra. Öntsük fel az alaplével és lassú tűzön forraljuk be felére.
A korianderleveleket vágjuk durvára.
Keverjük össze a mustárt az olajokkal, adjuk hozzá a koriander levelet, a fűszeres alaplevet.
Kenjük be vele a húst, és fóliával lefedve 2-3 órán keresztül pácoljuk a hűtőben.
Sütés előtt ujjainkkal húzzuk a hússzeletekről a pácot.