Ismerd meg népszerű sült paprikás, fokhagymás majonéz receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a sült paprikás, fokhagymás majonéz recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
45 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
1 darab nagyobb kaliforniai piros paprika
200 milliliter Globus Majonéz
2 darab fokhagymagerezd
1 evőkanál citrom
1 darab fél csokor petrezselyemzöld
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 220 ºC-ra. Süssük meg benne a paprikát kb. 20-25 perc alatt, míg a héja elkezd feketedni. Még forrón tegyük egy edénybe és fedjük le folpackkal. Hagyjuk így legalább 20 percig.
Húzzuk le a héját és távolítsuk el a csumáját, magjait. Vágjuk kis kockákra.
A petrezselyemzöldet vágjuk finomra, a megpucolt fokhagymagerezdeket reszeljük le. Keverjük a majonézhez a citromlével együtt.
Adjuk hozzá a kockára vágott paprikát is, keverjük át.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 220 ºC-ra. Süssük meg benne a paprikát kb. 20-25 perc alatt, míg a héja elkezd feketedni. Még forrón tegyük egy edénybe és fedjük le folpackkal. Hagyjuk így legalább 20 percig.
Húzzuk le a héját és távolítsuk el a csumáját, magjait. Vágjuk kis kockákra.
A petrezselyemzöldet vágjuk finomra, a megpucolt fokhagymagerezdeket reszeljük le. Keverjük a majonézhez a citromlével együtt.
Adjuk hozzá a kockára vágott paprikát is, keverjük át.