Ismerd meg népszerű Szaftos hamburger lilahagyma lekvárral receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a Szaftos hamburger lilahagyma lekvárral recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
30 perc
4 fő
Könnyű
csoportosított
500 gramm darált marhahús
1 csomag Knorr Szaftos Hamburger alap
175 ml víz
4 szelet füstölt sajt
4 levél saláta
4 darab hamburger zsemle
20 gramm vaj
2 evőkanál olivaolaj
4 evőkanál Globus majonéz
Lilahagyma lekvár
2 kilogramm lilahagyma
4 evőkanál olaj
2 csipet só
0,5 dl víz
5 evőkanál cukor
3 evőkanál vörösbor
4 evőkanál balzsamecet
csoportosított
175 ml vizet felforralunk, elkeverjük benne a tasak tartalmát, majd 5 percig pihentetjük, hogy a vizet felvegye a keverék. A kapott masszát alaposan összedolgozzuk a darált hússal, majd 4 pogácsát formázunk belőle.
Serpenyőben hevítsük fel az olajat és süssük a húspogácsák mindkét oldalát 4-5 percig.
A hagymalekvárhoz a hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk, majd dinszteljük az olajon, amíg összeesik. Sózzuk, hozzáadjuk a vizet, és 10-15 percig lassú tűzön, lefedve pároljuk. Ha a víz elpárolog cukrozzuk, néhány percig főzzük, majd hozzáadjuk a bort és a balzsamecetet. Pár percig kevergetve főzzük, majd ha minden lé elpárolgott róla, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
Kenjük meg a hamburger zsemléket vajjal, és 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük őket 5 percig.
Sütés után kenjük meg a zsemle alját a hagymalekvárral, majd tegyünk rá salátát, húst és füstölt sajtot.
Tálalás előtt fedjük be a majonézzel megkent zsemle tetejével a hamburgert. Tálaljuk sült krumplival.
csoportosított
175 ml vizet felforralunk, elkeverjük benne a tasak tartalmát, majd 5 percig pihentetjük, hogy a vizet felvegye a keverék. A kapott masszát alaposan összedolgozzuk a darált hússal, majd 4 pogácsát formázunk belőle.
Serpenyőben hevítsük fel az olajat és süssük a húspogácsák mindkét oldalát 4-5 percig.
A hagymalekvárhoz a hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk, majd dinszteljük az olajon, amíg összeesik. Sózzuk, hozzáadjuk a vizet, és 10-15 percig lassú tűzön, lefedve pároljuk. Ha a víz elpárolog cukrozzuk, néhány percig főzzük, majd hozzáadjuk a bort és a balzsamecetet. Pár percig kevergetve főzzük, majd ha minden lé elpárolgott róla, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
Kenjük meg a hamburger zsemléket vajjal, és 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük őket 5 percig.
Sütés után kenjük meg a zsemle alját a hagymalekvárral, majd tegyünk rá salátát, húst és füstölt sajtot.
Tálalás előtt fedjük be a majonézzel megkent zsemle tetejével a hamburgert. Tálaljuk sült krumplival.