Ismerd meg népszerű szójás, gyömbéres pác halakhoz receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a szójás, gyömbéres pác halakhoz recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
10 perc
4 fő
Könnyű
600 g halhoz
1 evőkanál Globus Mustár
2 evőkanál szójaszósz
1 darab gyömbér (3 cm)
1 evőkanál halszósz
50 milliliter napraforgó olaj
1 evőkanál szezámolaj
2 darab fokhagymagerezd
12 gramm só
Elkészítés
A megmosott (nem szükséges meghámozni) gyömbért szeleteljük fel, a fokhagymát zúzzuk össze.
Keverjük a mustárhoz az olajokat, szószokat, gyömbért, fokhagymát.
Kenjük be vele a halszeleteket. Fóliával lefedve 1 órán keresztül pácoljuk a hűtőben.
Sütés előtt halszeletek felületéről húzzuk le ujjainkkal a pácot, sózzuk, burgonyakeményítőbe forgatva, félbő olajban süssük készre.
Elkészítés
A megmosott (nem szükséges meghámozni) gyömbért szeleteljük fel, a fokhagymát zúzzuk össze.
Keverjük a mustárhoz az olajokat, szószokat, gyömbért, fokhagymát.
Kenjük be vele a halszeleteket. Fóliával lefedve 1 órán keresztül pácoljuk a hűtőben.
Sütés előtt halszeletek felületéről húzzuk le ujjainkkal a pácot, sózzuk, burgonyakeményítőbe forgatva, félbő olajban süssük készre.