Ismerd meg népszerű sajtkrémleves receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a sajtkrémleves recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
5 dkg Rama Vajas Ízen pirítsuk aranysárgára a finomra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a zúzott aprított fokhagymát, röviden pirítsuk össze.
A sajtokat vágjuk kis kockára (a füstölt sajtról vágjuk le a külső, barna részt), adjuk a hagymához, és alacsony lángon kevergetve olvasszuk fel a sajtokat.
Eközben olvasszuk fel a maradék 5 dkg Rama Vajas Ízt, szórjuk hozzá a lisztet és alacsony lángon pirítsuk további 2-3 percig, öntsük fel 8 dl hideg vízzel, kevergetve forraljuk fel, tegyük bele a leveskockát és időnként megkeverve főzzük 3-5 percig.
A megolvadt sajtokat öntsük fel 2 dl tejszínnel, fűszerezzük szerecsendióval, kakukkfűvel és kevergetve forraljuk 3-5 percig.
A tejszínes sajthoz öntsük hozzá a levesalapot, főzzük 10 percig, szűrjük át egy finom szűrőn, amit át tudunk nyomkodni a szűrőn, az nyomjuk át.
A levest forraljuk ki. A petrezselymet vágjuk finomra. 1 dl tejszínt keverjük simára a tojássárgákkal és a petrezselyemmel. Keverjük a forró leveshez. Tálaljuk azonnal, ne forraljuk újra!!!
Elkészítés
5 dkg Rama Vajas Ízen pirítsuk aranysárgára a finomra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a zúzott aprított fokhagymát, röviden pirítsuk össze.
A sajtokat vágjuk kis kockára (a füstölt sajtról vágjuk le a külső, barna részt), adjuk a hagymához, és alacsony lángon kevergetve olvasszuk fel a sajtokat.
Eközben olvasszuk fel a maradék 5 dkg Rama Vajas Ízt, szórjuk hozzá a lisztet és alacsony lángon pirítsuk további 2-3 percig, öntsük fel 8 dl hideg vízzel, kevergetve forraljuk fel, tegyük bele a leveskockát és időnként megkeverve főzzük 3-5 percig.
A megolvadt sajtokat öntsük fel 2 dl tejszínnel, fűszerezzük szerecsendióval, kakukkfűvel és kevergetve forraljuk 3-5 percig.
A tejszínes sajthoz öntsük hozzá a levesalapot, főzzük 10 percig, szűrjük át egy finom szűrőn, amit át tudunk nyomkodni a szűrőn, az nyomjuk át.
A levest forraljuk ki. A petrezselymet vágjuk finomra. 1 dl tejszínt keverjük simára a tojássárgákkal és a petrezselyemmel. Keverjük a forró leveshez. Tálaljuk azonnal, ne forraljuk újra!!!