Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus
        • Globus
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Cikkek
Regisztráció

Sajtkrémleves

Sajtkrémleves 

	    
              
Ismerd meg népszerű sajtkrémleves receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a sajtkrémleves recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 40 perc
  • 4 fő
  • Könnyű 

Hozzávalók

  • 30 dekagramm sajt (ementáli, trappista, füstölt sajt)
  • 10 dekagramm Rama Vajas Íz
  • 1 darab kis fej vöröhagyma
  • 2 darab fokhagymagerezd
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 dl tejszín
  • 2 darab tojássárgája
  • 1 darab Knorr Zöldségleveskocka
  • 2 csapott evőkanál Liszt
  • 3 csipetnyi őrölt szerecsendió
  • 3 darab kakukkfű ág

Elkészítés

  1. 5 dkg Rama Vajas Ízen pirítsuk aranysárgára a finomra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a zúzott aprított fokhagymát, röviden pirítsuk össze.

  2. A sajtokat vágjuk kis kockára (a füstölt sajtról vágjuk le a külső, barna részt), adjuk a hagymához, és alacsony lángon kevergetve olvasszuk fel a sajtokat.

  3. Eközben olvasszuk fel a maradék 5 dkg Rama Vajas Ízt, szórjuk hozzá a lisztet és alacsony lángon pirítsuk további 2-3 percig, öntsük fel 8 dl hideg vízzel, kevergetve forraljuk fel, tegyük bele a leveskockát és időnként megkeverve főzzük 3-5 percig.

  4. A megolvadt sajtokat öntsük fel 2 dl tejszínnel, fűszerezzük szerecsendióval, kakukkfűvel és kevergetve forraljuk 3-5 percig.

  5. A tejszínes sajthoz öntsük hozzá a levesalapot, főzzük 10 percig, szűrjük át egy finom szűrőn, amit át tudunk nyomkodni a szűrőn, az nyomjuk át.

  6. A levest forraljuk ki. A petrezselymet vágjuk finomra. 1 dl tejszínt keverjük simára a tojássárgákkal és a petrezselyemmel. Keverjük a forró leveshez. Tálaljuk azonnal, ne forraljuk újra!!!

Hozzávalók

Hasonló szűrők

  • KÖNNYŰ
  • EBÉD
  • VACSORA
  • KRÉMLEVESEK
  • SAJTKRÉMLEVES
  • LEVES
  • SAJT
  • EURÓPAI
	    
            

Kapcsolódó receptek

  • Spenótos palacsinta feta sajttal 40 perc  recipe
    		
    			
                     

    Spenótos palacsinta feta sajttal

    Knorr Logo
    • CookingTime10 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Háromsajtos palacsinta paradicsommártásban 60 perc  recipe
    		
    			
                     

    Háromsajtos palacsinta paradicsommártásban

    Knorr Logo
    • CookingTime30 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Gombás sajtszósszal töltött palacsinta 50 perc  recipe
    		
    			
                     

    Gombás sajtszósszal töltött palacsinta

    Knorr Logo
    • CookingTime30 perc

    • Servings 3

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Őszibarackos csirkesaláta fetával és pirított mogyoróval 35 perc  recipe
    		
    			
                     

    Őszibarackos csirkesaláta fetával és pirított mogyoróval

    Knorr Logo
    • CookingTime20 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Saláta sült paprikával, olívával és feta sajttal 50 perc  recipe
    		
    			
                     

    Saláta sült paprikával, olívával és feta sajttal

    Knorr Logo
    • CookingTime20 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Saláta camemberttel és aszalt szilvával töltött csirkével 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Saláta camemberttel és aszalt szilvával töltött csirkével

    Knorr Logo
    • CookingTime15 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025