Ismerd meg népszerű rozmaringos, fehérboros pác sültekhez receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a rozmaringos, fehérboros pác sültekhez recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
20 min.
4 People
Könnyű
600-800g húshoz
1 evőkanál Globus Mustár
50 milliliter olívaolaj
1 csokor petrezselyem zöld
2 darab rozmaing ág (10 cm)
100 milliliter fehér bor
1 darab fél citrom
Elkészítés
A rozmaring ágakról húzzuk le a leveleket, a fél citromról vékonyan (csak a sárga részt) vágjuk le a héjat (nem baj, ha kisebb darabokban sikerül).
Adjuk a borhoz a rozmaringot és a citromhéjat, alacsony lángon forraljuk be a felére. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
Keverjük el a mustárt az olajjal, ½ citrom levével és a durvára vágott petrezselyemzölddel (a szárat is használjuk fel ne csak a leveleket).
Kenjük be vele a húst. Fóliával lefedve legalább 4 órán keresztül - akár egy egész éjszakán át - pácoljuk a hűtőben. Sütés előtt a rozmaringot, citromhéjat és petrezselymet távolítsuk el a hús felszínéről.
Elkészítés
A rozmaring ágakról húzzuk le a leveleket, a fél citromról vékonyan (csak a sárga részt) vágjuk le a héjat (nem baj, ha kisebb darabokban sikerül).
Adjuk a borhoz a rozmaringot és a citromhéjat, alacsony lángon forraljuk be a felére. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
Keverjük el a mustárt az olajjal, ½ citrom levével és a durvára vágott petrezselyemzölddel (a szárat is használjuk fel ne csak a leveleket).
Kenjük be vele a húst. Fóliával lefedve legalább 4 órán keresztül - akár egy egész éjszakán át - pácoljuk a hűtőben. Sütés előtt a rozmaringot, citromhéjat és petrezselymet távolítsuk el a hús felszínéről.