Ismerd meg népszerű Pot au Feu (francia zöldséges marha) receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a Pot au Feu (francia zöldséges marha) recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
270 perc
10 fő
Könnyű
Hozzávalók
3 kilogramm vegyes marhahús (nyak, lapocka, farok,pofa, stb)
1 darab hagyma
4 darab sárgarépa
3 darab zellerszár
4 darab karórépa
3 darab póréhagyma
6 darab krumpli
2 darab babérlevél
2 darab kakukkfű ág
2 darab Knorr Marhahúsleves-kocka
5 darab szegfűszeg
10 darab borókabogyó
15 darab fekete szemes bors
Elkészítés
Tisztítsuk meg a zöldségeket. Kötözzük össze a kakukkfű ágakat és a babérleveleket. Egy nagy fazékba tegyük be a zöldségeket (a krumpli nélkül) a marhahússal együtt. Öntsük fel 2 liter vízzel (vagy annyival, amennyi ellepi), majd hozzuk forrásba. l.
Tegyük hozzá a fűszereket és a leveskockákat. Hozzuk forrásba, majd kis lángon főzzük 4 órán keresztül. A keletkező habot szedjük le róla.
A krumplit kb. 45 perccel a főzés vége előtt adjuk hozzá. Tálaljuk friss, ropogós kenyérrel, kis savanyú uborkával, mustárral, tormával.
Elkészítés
Tisztítsuk meg a zöldségeket. Kötözzük össze a kakukkfű ágakat és a babérleveleket. Egy nagy fazékba tegyük be a zöldségeket (a krumpli nélkül) a marhahússal együtt. Öntsük fel 2 liter vízzel (vagy annyival, amennyi ellepi), majd hozzuk forrásba. l.
Tegyük hozzá a fűszereket és a leveskockákat. Hozzuk forrásba, majd kis lángon főzzük 4 órán keresztül. A keletkező habot szedjük le róla.
A krumplit kb. 45 perccel a főzés vége előtt adjuk hozzá. Tálaljuk friss, ropogós kenyérrel, kis savanyú uborkával, mustárral, tormával.