Ismerd meg népszerű hajdinás, marhahúsos palacsinta receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a hajdinás, marhahúsos palacsinta recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
45 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
300 gramm darált marhahús
1 darab Knorr Házias Marhahús Levesalap
100 gramm hajdina
1 darab hagyma
50 gramm kékpenészes sajt
2 darab tojás
325 gramm liszt
3 evőkanál margarin
5 evőkanál olaj
0.5 csokor petrezselyem zöld
600 milliliter víz
Elkészítés
Szitáljuk bele a lisztet egy tálba. Törjük bele a tojásokat, öntsünk bele fél liter vizet és az olajat. Jól keverjük össze ezt a mixet. Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá egy kis vizet. Süssük meg a palacsintákat egy kis olajon. Közben főzzük meg a hajdinát is puhára.
Egy nagy serpenyőben pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a húst és pirítsuk meg rajta.
A húsleves alapot oldjuk föl 100 ml forró vízben, majd adjuk a húshoz a hajdinával együtt.
Pároljuk addig, míg az összes folyadék elpárolog. Majd húzzuk le a serpenyőt a tűzről és adjuk hozzá a szétmorzsolt kéksajtot és a finomra vágott petrezselyem zöldet.
Mikor a töltelék lehűlt, töltsük meg vele a palacsintákat. Hajtsuk be jó szorosan őket. Tálalhatjuk azonnal, de besüthetjük őket a sütőben is, vagy pedig le is piríthatjuk őket egy serpenyőben.
Elkészítés
Szitáljuk bele a lisztet egy tálba. Törjük bele a tojásokat, öntsünk bele fél liter vizet és az olajat. Jól keverjük össze ezt a mixet. Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá egy kis vizet. Süssük meg a palacsintákat egy kis olajon. Közben főzzük meg a hajdinát is puhára.
Egy nagy serpenyőben pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a húst és pirítsuk meg rajta.
A húsleves alapot oldjuk föl 100 ml forró vízben, majd adjuk a húshoz a hajdinával együtt.
Pároljuk addig, míg az összes folyadék elpárolog. Majd húzzuk le a serpenyőt a tűzről és adjuk hozzá a szétmorzsolt kéksajtot és a finomra vágott petrezselyem zöldet.
Mikor a töltelék lehűlt, töltsük meg vele a palacsintákat. Hajtsuk be jó szorosan őket. Tálalhatjuk azonnal, de besüthetjük őket a sütőben is, vagy pedig le is piríthatjuk őket egy serpenyőben.