Ismerd meg népszerű pikáns marhahús tekercsek receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a pikáns marhahús tekercsekrecept segítségével te legyél a konyha sztárja.
60 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
400 gramm sovány marhahús
10 szelet bacon
2 evőkanál mustár
2 darab savanyú uborka
2 darab hagyma
2 evőkanál majoránna
1 evőkanál KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült
2 evőkanál liszt
100 milliliter olaj a sütéshez
0 darab szegfűbors
0 darab babérlevél
0 darab bors
400 milliliter víz
1 darab Knorr Házias Marhahús Levesalap
Elkészítés
Vágjuk a marhát vékony szeletekre, majd helyezzük a szeleteket 2 folpack lap közé és verjük ki őket vékonyabbra.
Szórjuk meg a hússzeleteket a fűszerkeverékkel belülről, majd kenjük meg mustárral is és szórjuk meg majorannával. Helyezzünk a szeletekre bacont, savanyú uborkát és pirított hagyma karikát. Tekerjük fel, majd tűzzük össze fogpiszkálóval a szeleteket.
Mártsuk a tekercseket egy kis lisztbe, majd forró olajon egy lábosban süssük körbe őket. Majd öntsük föl 4 dl vízzel. Adjuk hozzá a pár szem szegfűborsot, 2 babérlevelet és borsot. Pároljuk kb. 30 percig, míg a hús teljesen puha nem lesz és a szósz be nem sűrűsödik kicsit. Adjunk hozzá egy marha húsleves alapot, főzzük még pár percig, hogy oldódjon föl a szószban. Tálaljuk rizzsel, vagy kölessel.
Elkészítés
Vágjuk a marhát vékony szeletekre, majd helyezzük a szeleteket 2 folpack lap közé és verjük ki őket vékonyabbra.
Szórjuk meg a hússzeleteket a fűszerkeverékkel belülről, majd kenjük meg mustárral is és szórjuk meg majorannával. Helyezzünk a szeletekre bacont, savanyú uborkát és pirított hagyma karikát. Tekerjük fel, majd tűzzük össze fogpiszkálóval a szeleteket.
Mártsuk a tekercseket egy kis lisztbe, majd forró olajon egy lábosban süssük körbe őket. Majd öntsük föl 4 dl vízzel. Adjuk hozzá a pár szem szegfűborsot, 2 babérlevelet és borsot. Pároljuk kb. 30 percig, míg a hús teljesen puha nem lesz és a szósz be nem sűrűsödik kicsit. Adjunk hozzá egy marha húsleves alapot, főzzük még pár percig, hogy oldódjon föl a szószban. Tálaljuk rizzsel, vagy kölessel.