Ismerd meg népszerű lazac és garnéla nyársak citromfűre húzva receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a lazac és garnéla nyársak citromfűre húzva recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
35 perc
7 fő
Könnyű
Hozzávalók
14 darab tisztított garnélarák, közepes méretű
500 gramm lazacfilé
2 evőkanál Knorr Grill Fűszerkeverék
3 evőkanál Hellmann's Chilis szósz
7 darab thai citromfű
7 darab salott hagyma
1 csokor koriander zöld
6 evőkanál olíva olaj
3 darab fokhagyma gerezd
14 darab koktélparadicsom
Elkészítés
Forrázzuk le a salott hagymát, majd hámozzuk meg és vágjuk félbe. A paradicsomokat is vágjuk félbe.
A lazacot vágjuk nagyobb kockákra. Majd helyezzük a rákkal együtt egy keverőtálba. Öntsünk rá 3 evőkanál olíva olajat, adjuk hozzá a grill fűszerkeveréket és a koriander egynegyedét. Jól keverjük össze.
Pirítsuk meg a durvára vágott fokhagymát olíva olajon. Majd adjuk hozzá a maradék finomra vágott koriander zöldet és 3 evőkanál csípős ketchupot és egy ek vizet. Jól keverjük össze ezt a szószt.
Húzzuk föl a citromfű szárakra az összetevőket felváltva. Mindegyiken legyen két-két lazac kocka és rák, plussz 2-2 paradicsom- és salotta darab.
Kenjük be őket a szósszal, majd grillezzük meg őket időnként megfordítva.
Elkészítés
Forrázzuk le a salott hagymát, majd hámozzuk meg és vágjuk félbe. A paradicsomokat is vágjuk félbe.
A lazacot vágjuk nagyobb kockákra. Majd helyezzük a rákkal együtt egy keverőtálba. Öntsünk rá 3 evőkanál olíva olajat, adjuk hozzá a grill fűszerkeveréket és a koriander egynegyedét. Jól keverjük össze.
Pirítsuk meg a durvára vágott fokhagymát olíva olajon. Majd adjuk hozzá a maradék finomra vágott koriander zöldet és 3 evőkanál csípős ketchupot és egy ek vizet. Jól keverjük össze ezt a szószt.
Húzzuk föl a citromfű szárakra az összetevőket felváltva. Mindegyiken legyen két-két lazac kocka és rák, plussz 2-2 paradicsom- és salotta darab.
Kenjük be őket a szósszal, majd grillezzük meg őket időnként megfordítva.