Ismerd meg népszerű kuszkuszos csirkesaláta gránátalmával receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a kuszkuszos csirkesaláta gránátalmával recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
35 perc
2 fő
Könnyű
Hozzávalók
1 csokor petrezselyem zöld
1 darab csirkemell filé
1 evőkanál olaj
1 darab citrom leve
300 milliliter forró víz
50 gramm fenyőmag
20 darab mentalevél
200 gramm kuszkusz
1 teáskanál Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez
1 darab gránátalma
Elkészítés
A csirkemell filét megtisztítjuk, majd szétnyitjuk. Vékony csíkokra vágjuk.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd beledobjuk a csirkehúst. Megszórjuk egy fél kiskanál csirkés Delikáttal és 5-6 perc alatt készre pirítjuk. Egy tálra rakjuk és hagyjuk hűlni.
Ugyanebben a serpenyőben egy kicsit megpirítjuk a kuszkuszt. Ráöntjük a forró vizet és egy fél kiskanál csirkés Delikátot. Jól elkeverjük, a tüzet elzárjuk alatta. Lefedjük és 10 -12 perc alatt puhára gőzöljük.
Ezalatt az idő alatt felbontjuk a gránátalmát és kiszedjük belőle a szemeket. Megpirítjuk a fenyőmagot. A petrezselymet és a mentát megmossuk.
Ha kész a kuszkusz, egy villával átlazítjuk, hogy a szemek szépen különváljanak egymástól. Hagyjuk egy kicsit hűlni. Amikor már csak langyos, akkor összekeverjük a csirkehússal és a gránátalmával. A frissen felaprított mentát és petrezselyem zöldet is hozzáadjuk a citromlével együtt. Tálaljuk, majd szórjuk meg a tetejét fenyőmaggal. Előételként vagy egy könnyű főételként is tálalhatjuk!
Elkészítés
A csirkemell filét megtisztítjuk, majd szétnyitjuk. Vékony csíkokra vágjuk.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd beledobjuk a csirkehúst. Megszórjuk egy fél kiskanál csirkés Delikáttal és 5-6 perc alatt készre pirítjuk. Egy tálra rakjuk és hagyjuk hűlni.
Ugyanebben a serpenyőben egy kicsit megpirítjuk a kuszkuszt. Ráöntjük a forró vizet és egy fél kiskanál csirkés Delikátot. Jól elkeverjük, a tüzet elzárjuk alatta. Lefedjük és 10 -12 perc alatt puhára gőzöljük.
Ezalatt az idő alatt felbontjuk a gránátalmát és kiszedjük belőle a szemeket. Megpirítjuk a fenyőmagot. A petrezselymet és a mentát megmossuk.
Ha kész a kuszkusz, egy villával átlazítjuk, hogy a szemek szépen különváljanak egymástól. Hagyjuk egy kicsit hűlni. Amikor már csak langyos, akkor összekeverjük a csirkehússal és a gránátalmával. A frissen felaprított mentát és petrezselyem zöldet is hozzáadjuk a citromlével együtt. Tálaljuk, majd szórjuk meg a tetejét fenyőmaggal. Előételként vagy egy könnyű főételként is tálalhatjuk!