Ismerd meg népszerű csirkesaláta téli gyümölcsökkel receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a csirkesaláta téli gyümölcsökkel recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
30 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
1 csokor petrezselyem zöld
2 darab csirkemell filé
1 darab citrom leve
4 darab alma
4 darab narancs
4 evőkanál extra szűz olíva olaj
2 teáskanál Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez
4 darab kivi
1 darab lila hagyma
Elkészítés
A csirkemelleket megtisztítjuk. Egy lábosban kevés vizet melegítünk, amelyet megszórunk 2 kiskanál csirkés Delikáttal. Belehelyezzük a csirkemelleket és lefedjük. Alacsony lángon, éppen forrás pont alatt gyöngyöző vízben 10-12 perc alatt készre pároljuk. Ha kész, kivesszük és hűlni hagyjuk.
Közben a gyümölcsöket megpucoljuk. A narancsot a fehér hártya mellett vágjuk be, úgy szedjük ki a gerezdeket. A kivit és az almát kb. 1.5-2 cm-es kockákra vágjuk. A lila hagymát megpucoljuk és nagyon vékony szeletekre vágjuk. A petrezselyemzöldet megmossuk és apróra vágjuk.
Ha kihűlt a csirke, akkor felkockázzuk és a gyümölcsökkel, a lila hagymával és a petrezselyem zölddel együtt egy keverőtálba tesszük. Leöntjük olíva olajjal és citromlével, megszórjuk egy kevés frissen őrölt borssal és ízlés szerint pici sóval. Jól összekeverjük és tálaljuk.
Elkészítés
A csirkemelleket megtisztítjuk. Egy lábosban kevés vizet melegítünk, amelyet megszórunk 2 kiskanál csirkés Delikáttal. Belehelyezzük a csirkemelleket és lefedjük. Alacsony lángon, éppen forrás pont alatt gyöngyöző vízben 10-12 perc alatt készre pároljuk. Ha kész, kivesszük és hűlni hagyjuk.
Közben a gyümölcsöket megpucoljuk. A narancsot a fehér hártya mellett vágjuk be, úgy szedjük ki a gerezdeket. A kivit és az almát kb. 1.5-2 cm-es kockákra vágjuk. A lila hagymát megpucoljuk és nagyon vékony szeletekre vágjuk. A petrezselyemzöldet megmossuk és apróra vágjuk.
Ha kihűlt a csirke, akkor felkockázzuk és a gyümölcsökkel, a lila hagymával és a petrezselyem zölddel együtt egy keverőtálba tesszük. Leöntjük olíva olajjal és citromlével, megszórjuk egy kevés frissen őrölt borssal és ízlés szerint pici sóval. Jól összekeverjük és tálaljuk.