Ismerd meg népszerű csirkesaláta receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a csirkesaláta recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
45 perc
2 fő
Könnyű
Hozzávalók
1 darab csirkemell
1 evőkanál olíva olaj
1 teáskanál Delikát ételízesítő
1.5 dl joghurt
1 darab piros kaliforniai paprika
100 gramm kukorica
1 csomag Knorr Olaszos Salátaöntet por
0.5 darab fej saláta
2 darab palacsinta
Elkészítés
A csirkemellet pácoljuk be olíva olajjal elkevert Delikáttal. Tegyük félre egy kis időre.
Zsiradék hozzáadása nélkül süssük át egy forró serpenyőben. Ezután süssük 160-180 fokra melegített sütőben mérettől függően 10-15 percet. Majd hagyjuk kihűlni és szeleteljük fel a húst.
A hideg palacsintából készítsünk kosárkákat: a palacsintát tegyük egy megfelelő formájú tálba és a forró sütőbe téve szárítsuk ki.
Mossuk le a salátát és tépjük darabokra, a paprikát mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk kockára. Adjuk hozzájuk a kukoricát.
Készítsük el a Knorr Olaszos salátaöntetet a csomagoláson levő útmutató szerint és öntsük a zöldségekre.
Keverjük össze finoman az összetevőket és tegyük át a kosárkákba. A tetejére tegyük a csirkeszeleteket. A kész salátát fokhagymás pirított bagettel tálaljuk.
Elkészítés
A csirkemellet pácoljuk be olíva olajjal elkevert Delikáttal. Tegyük félre egy kis időre.
Zsiradék hozzáadása nélkül süssük át egy forró serpenyőben. Ezután süssük 160-180 fokra melegített sütőben mérettől függően 10-15 percet. Majd hagyjuk kihűlni és szeleteljük fel a húst.
A hideg palacsintából készítsünk kosárkákat: a palacsintát tegyük egy megfelelő formájú tálba és a forró sütőbe téve szárítsuk ki.
Mossuk le a salátát és tépjük darabokra, a paprikát mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk kockára. Adjuk hozzájuk a kukoricát.
Készítsük el a Knorr Olaszos salátaöntetet a csomagoláson levő útmutató szerint és öntsük a zöldségekre.
Keverjük össze finoman az összetevőket és tegyük át a kosárkákba. A tetejére tegyük a csirkeszeleteket. A kész salátát fokhagymás pirított bagettel tálaljuk.