Ismerd meg népszerű házi BBQ szósz receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a házi BBQ szószrecept segítségével te legyél a konyha sztárja.
20 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
200 ml Globus Ketchup
3 ek almaecet
2 ek brancukor
50 g vaj vagy margarin
1 darab közepes vöröshagyma
2 tk szárított fokhagyma granulátum
1 ek Globus Mustár
2 csipet piros paprika
2 csipet caynne bors
só
Elkészítés
A vöröshagymát vágjuk finomra és pirítsuk világos sárgára a zsiradékon.
Adjuk hozzá a barnacukrot és olvasszuk fel a hagymás zsiradékban, amíg a kristályok teljesen folyóssá válnak. Adjuk hozzá az ecetet, forraljuk fel. Húzzuk félre a tűzről.
Hagyjuk langyosra hűlni, adjuk hozzá a mustárt, ketchupot, fűszereket, jól keverjük el, majd szűrjúk át egy finom szűrőn. Fóliával lefedve tegyük hűtőbe 2 órára.
Elkészítés
A vöröshagymát vágjuk finomra és pirítsuk világos sárgára a zsiradékon.
Adjuk hozzá a barnacukrot és olvasszuk fel a hagymás zsiradékban, amíg a kristályok teljesen folyóssá válnak. Adjuk hozzá az ecetet, forraljuk fel. Húzzuk félre a tűzről.
Hagyjuk langyosra hűlni, adjuk hozzá a mustárt, ketchupot, fűszereket, jól keverjük el, majd szűrjúk át egy finom szűrőn. Fóliával lefedve tegyük hűtőbe 2 órára.