Ismerd meg népszerű franciasaláta receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a franciasaláta recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
20 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
1 csomag mélyhűtött franciasaláta alap
3 evőkanál tejföl 20%-os
8 darab Tojás
1 csomag zselatin
6 evőkanál Globus Majonéz
Elkészítés
Megfőzzük a franciasaláta alapot majd ízesítjük sóval és borssal. Közben a tojásokat is keményre főzzük.
Elkészítjük a mártást: tejfölt, majonézt és a zselatint (ahogy a csomagoláson szerepel) összekeverjük. Ha kész a mártást és a francia salátát elkeverjük.
A tojások végeit levágjuk, hogy majd szeleteléskor minden szeletben legyen tojássárgája is.
Az őzgerincet kibéleljük fóliával. A Franciasaláta felét beleöntjük és elegyengetjük. Belehelyezzük a főtt tojásokat, annyit, hogy mindenhol legyen. A maradék franciasalátát ráöntjük és egy spatula segítségével elegyengetjük.
Egy éjszakára a hűtőben hagyjuk dermedni. Másnap kiborítjuk, és szeleteljük.
Elkészítés
Megfőzzük a franciasaláta alapot majd ízesítjük sóval és borssal. Közben a tojásokat is keményre főzzük.
Elkészítjük a mártást: tejfölt, majonézt és a zselatint (ahogy a csomagoláson szerepel) összekeverjük. Ha kész a mártást és a francia salátát elkeverjük.
A tojások végeit levágjuk, hogy majd szeleteléskor minden szeletben legyen tojássárgája is.
Az őzgerincet kibéleljük fóliával. A Franciasaláta felét beleöntjük és elegyengetjük. Belehelyezzük a főtt tojásokat, annyit, hogy mindenhol legyen. A maradék franciasalátát ráöntjük és egy spatula segítségével elegyengetjük.
Egy éjszakára a hűtőben hagyjuk dermedni. Másnap kiborítjuk, és szeleteljük.