Ismerd meg népszerű félgömb csirkéből receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a félgömb csirkéből recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
120 perc
6 fő
Közepes
Hozzávalók
4 mag fekete bors
2 darab Knorr Házias Tyúkhús Levesalap
0.5 kilogramm csirkemell filé
2 darab sárgarépa
2 darab tojás
1 csomag petrezselyemzöld
4 mag szegfűbors
1 darab babérlevél
0.5 darab zeller
100 gramm zöldborsó
1 darab citrom
50 gramm zselatin
Elkészítés
Öntsük a zöldségre és a húsra 1 liter hideg vizet, forraljuk fel és szedjük le a keletkezett habot
Adjuk hozzá a fűszereket és 2 db Knorr házias tyúkhús levesalapot. Főzzünk intenzív ízű húslevest lassú tűzön 1 óra alatt, majd szűrjük le.
Vágjuk a húst és a répát kis darabokra
Adjuk a leveshez a tojásfehérjét, főzzük fel és passzírozzuk.
Ezután dobjuk be a levesbe a zselatint és keverjük, míg feloldódik
A megfőtt csirkehúst, a sárgarépa darabokat és a zöldborsót tegyük csészékbe, öntsük le a lével, majd tegyük hideg helyre míg megdermed. Az elkészült, óvatosan üssük ki félgömböket egy tányérra, citromdarabkákkal tálaljuk.
Elkészítés
Öntsük a zöldségre és a húsra 1 liter hideg vizet, forraljuk fel és szedjük le a keletkezett habot
Adjuk hozzá a fűszereket és 2 db Knorr házias tyúkhús levesalapot. Főzzünk intenzív ízű húslevest lassú tűzön 1 óra alatt, majd szűrjük le.
Vágjuk a húst és a répát kis darabokra
Adjuk a leveshez a tojásfehérjét, főzzük fel és passzírozzuk.
Ezután dobjuk be a levesbe a zselatint és keverjük, míg feloldódik
A megfőtt csirkehúst, a sárgarépa darabokat és a zöldborsót tegyük csészékbe, öntsük le a lével, majd tegyük hideg helyre míg megdermed. Az elkészült, óvatosan üssük ki félgömböket egy tányérra, citromdarabkákkal tálaljuk.