Répa pogácsa szezámmaggal
Ismerd meg népszerű répa pogácsa szezámmaggal receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a répa pogácsa szezámmaggal recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
4Személy
Preparation time
40Perc
Könnyű
Hozzávalók
- 150 gramm bulgur
- 2 evőkanál Delikát Kevesebb só több zöldség
- 150 gramm sárgarépa
- 1 darab vöröshagyma
- 1.5 evőkanál keményítő
- 80 gramm zabpehely
- 1 teáskanál kurkuma
- 0.5 teáskanál őrölt kömény
- 1 csipetnyi Bors
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 60 gramm szezámmag
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítési mód
- Főzzük meg a bulgurt a csomagolásán található instrukciók szerint egy kis Delikáttal ízesítve. Tegyük félre hűlni.
- Vágjuk apró kockákra a sárgarépát és a hagymát, finoman keverjük a bulgurhoz. Keverjük össze a keményítőt 1 evőkanál vízben. Keverjük hozzá a zabot, a fűszereket és az apróra vágott petrezselymet. És hagyjuk 15 percig állni.
- Készítsünk 20 kis pogácsát, amit hempergessünk meg szezámmagban. Majd forró olívaolajban süssük ki. Közepes lángon mindkét oldalát kb 5 perc alatt.
- Séf tipp: Tálaljuk joghurt mártogatóssal és friss salátával.
Tápérték
- Vegán
- Vegetáriánus
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet