Lencsés magvas sült
Ismerd meg népszerű lencsés magvas sült receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a lencsés magvas sült recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
6Személy
Preparation time
130Perc
Könnyű
Hozzávalók
- Hozzávalók
- 250 gramm vöröslencse
- 150 gramm sárgarépa
- 120 gramm vegyes dióféle
- 2 evőkanál szójaliszt
- 50 gramm őrölt mogyoró vagy mandula
- 1 tasak Knorr Természetesen Finom! Sült alap
- 150 milliliter paradicsompüré
- 1 teáskanál zöldfűszerek
- A szakács tippje:
- 1 marék Tálaláshoz friss saláta
Elkészítési mód
- Folyó víz alatt mossa meg a lencsét egy sűrűlyukú szitában. Forraljon fel 500 ml vizet egy edényben és alacsony lángon főzze körülbelül 20 percig, míg az összes folyadékot felszívja és krémes kása lesz belőle. Kanalazza le a habot, ami főzés közben keletkezik. Közben kevergesse a lencsét.
- Tisztítsa meg a sárgarépát és durván reszelje le. Durván aprítsa fel a vegyes dióféléket. Keverje össze a szójalisztet 4 evőkanál vízzel.
- Keverje hozzá a Knorr Természetesen Finom! Sült alap tartalmát a lencséhez. Adja hozzá az aprított és az őrölt dióféléket, a sárgarépát és a szójalisztet, majd jól keverje össze.
- Formázza meg a 2 magvas sültet és helyezze őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Kenje meg olajjal a tetjét. 200°C-ra előmelegített sütőben süsse körülbelül 30 percig. Adjon hozzá 150 ml paradicsompürét és fűszerezze ízlés szerint szárított zöldfűszerekkel és süsse még 10 percig.
- A szakács tippje: Tálalja salátával!
Tápérték
- Vegán
- Vegetáriánus
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet