Dunai pontyhalászlé
Ismerd meg népszerű dunai pontyhalászlé receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a dunai pontyhalászlé recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
2Személy
Preparation time
115Perc
Könnyű
Hozzávalók
- 1 darab paradicsom
- 2 darab vöröshagyma
- 1 darab zöldpaprika
- 2 darab Knorr Halászlékocka
- 75 dekagramm pontyfilé
- 15 dekagramm gyufatészta
- 2 evőkanál édes fűszerpaprika
Elkészítési mód
- A halat vágjuk nagyobb darabokra, irdaljuk be és sózzuk meg. Tegyük félre a hűtőbe kb. 1 órára.
- Vágjuk a hagymát apróra és tegyük egy lábas aljára. Erre helyezzük a haldarabokat, majd tegyük rá a karikára vágott paprikát és a negyedekbe vágott paradicsomot.Öntsük föl kb. 1 l vízzel és hozzuk forrásba.
- Nagy lángon főzzük el a habját kb. 10-15 perc alatt. Majd tegyük bele a jó minőségű fűszerpaprikát és a halászlé kockákat. Főzzük tovább nagy lángon, forralva kb. 20-30 percet. Így lesz finom, bársonyos állaga a lének.
- Közben főzzük ki sós vízben a gyufatésztát. Tálaláskor tegyünk a tésztából a tányér aljára, szűrőkanállal merjünk ki a halból és erre merjünk a léből.
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet