Klasszikus tiszai karácsonyi pontyhalászlé
Ismerd meg népszerű klasszikus tiszai karácsonyi pontyhalászlé receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a klasszikus tiszai karácsonyi pontyhalászlé recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
4Személy
Preparation time
90Perc
Közepes
Hozzávalók
- 1 darab paradicsom
- 3 darab vöröshagyma
- 2 evőkanál zsír
- 2 darab zöldpaprika
- 6 darab Knorr Halászlékocka
- 1 kilogramm pontyfilé
- 1 kilogramm halcsont, -fej és -farok
Elkészítési mód
- A hagymát szeleteljük fel és a felforrósított zsírban pirítsuk meg.
- Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát és jól keverjük el. Adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot és paprikát, majd a halfejet, farkat, csontot, illetve az apróhalat, ha van.
- Öntsük föl annyi vízzel, hogy ellepje, majd főzzük kb. 1 órát.
- Közben irdaljuk be, vágjuk szeletekre és sózzuk be a halat.
- Ha kész az alaplevünk, akkor törjük át egy szitán. Ezt a sűrű alaplevet öntsük föl annyi vízzel, hogy kb. másfél-két liter levesünk legyen.
- Ebbe tegyük a besózott halat és a halászlé kockákat, majd nagyon lassú tűzön főzzük meg kb.10-15 perc alatt. Tálaláskor egy szűrőkanállal merjük ki a halat a tányérokba és merjük rá a levet. Kevés erős paprikával ízesíthetjük.
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet