Halászlé

"A halászléről
Egyik legismertebb ételünkről van szó. Ki ne járt volna életében halászlé fesztiválon? Ki ne hallott volna a szegedi vagy a bajai halászléről? Az utóbbi 2015. októbere óta gazdagítja a hungarikumok listáját.
A halászlé leggyakrabban pontyból vagy harcsából készül. Számtalan recept ismeretes, erre a levesre is kiválóan illik a mondás, „ahány ház, annyi szokás”. Eltérő a vélekedés arról is, hogy passzírozott legyen-e a halászlé vagy sem. Abban azonban talán mindenki egyetért, hogy a halászlé bográcsban elkészítve az igazi. Ha van rá lehetőségünk, főzzük megszabad tűzön. Teljesen más hangulata lesz az ételnek. Egy nyári főzőcskézés során akár nagyobb adagot is elkészíthetünk belőle. Az elkészült halászlé alapot akár le is fagyaszthatjuk. Az őszi, téli időszakban elég, ha előkapjuk és friss hallal egészítjük ki a levest.
Bár azt nem állíthatjuk, hogy a halászlé egyszerűen elkészíthető, a mennyei végeredményért érdemes „megszenvedni”, egy kicsit többet pepecselni vele.
Mikor fogyasztunk általában halászlevet? A nyári időszak, a szabadtéri események mellett kiemelkedő helyet foglal el a karácsony. Miért is hagynánk ki ezt a remek tradíciót?
Ha halászléről beszélünk, fontos szót ejteni még egy nagyon fontos hozzávalóról, a csípös paprikáról. A tökéletes forrón gőzölgő halászlé már önmagában is kellően csípős, de tálaláskor kínálhatunk még hozzá egy kis tálkában cseresznyepaprikát. Lehetőleg piacról, a kertből szerezzük be! Kínáljunk a leveshez egy pohár kellemes fehérbort!"
Hozzávalók
- 20 dekagramm vöröshagyma
- 3 dekagramm fűszer paprika
- 1 kilogramm ponty
- 3 darab Knorr Halászlékocka
Elkészítési mód

Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet