Kocsonya vargányával
Ismerd meg népszerű kocsonya vargányával receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a kocsonya vargányával recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
6Személy
Preparation time
160Perc
Könnyű
Hozzávalók
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 5 mag szegfűbors
- 4 darab Knorr Erőleveskocka
- 10 mag feketebors
- 1 darab hagyma
- 2 darab fokhagyma
- 20 gramm szárított vargánya
- 1 kilogramm vegyes kocsonyahús
Elkészítési mód
- Ázztassuk be a gombát egy kevés langyos vízbe.
- Tegyük a feldarabolt húsokat egy nagyobb fazékba és öntsük föl őket bő 2 liter vízzel, hogy ellepje őket. 1-2 cm-rel. Lassan forraljuk, és szedjük le a habját.
- Ezután adjuk hozzá a leveskockákat, a borsot, a hagymát és fokhagymát. Lassú tűzön főzzük kb. 2 órát, vagy addig, amikor a hús kezd leválni a csontokról. A főzés vége előtt kb. 20 perccel adjuk hozzá a beáztatott gombát az áztatólével együtt.
- Ha kész, szedjük le a húst a csontokról és tegyük tálakba, tányérokba őket szépen elosztva. Szűrjük le a levet és amennyire tudjuk, zsírtalanítsuk. A gombát tegyük a húsok mellé a tányérokba. Öntsük a leszűrt lét a húsokra. Tegyük hideg helyre, ha tehetjük akkor ki a teraszra, erkélyre. Egy éjszaka alatt szépen meg fog dermedni. Később tegyük hűtőbe. Majd tálaljuk citromlével, frissen vágott petrezselyem zölddel.
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet