Karácsonyi egyben sült ponty
Ismerd meg népszerű karácsonyi egyben sült ponty receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a karácsonyi egyben sült ponty recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
4Személy
Preparation time
80Perc
Közepes
Hozzávalók
- 2 evőkanál olaj
- 1 darab ponty
- 3 darab Knorr Halászlékocka
- 2 darab krumpli
Elkészítési mód
- A sütőt melegítsük elő 180-200 °C-ra. A megtisztított, alaposan átmosott halat törölgessük szárazra egy papírtörlővel. Egy éles késsel 1,5-2 cm-enként irdaljuk be. A halászlé kockákat nyomkodjuk szét egy evőkanállal az olajban, keverjük ki a maradék olajjal, majd ezzel a fűszeres pasztával kenjük be a halat kívül-belül. A halászlékockában levő fűszerpaprika, hagyma és fűszerek gazdaggá, harmonikusan ízletessé teszik a halhúst..
- A nagy burgonyákat mossuk meg alaposan, majd dugjuk a hal hasüregébe. A hal hasától kb 2 cm-re jelöljük meg, majd a fennmaradó részt vágjuk le, lehetőség szerint egyenesre. Tegyük vissza a hal hasába úgy, hogy a vágott felület kifelé álljon, majd állítsuk erre a talapzatra a halat egy sütőtálba. Ennek a módszernek köszönhetően a halhúst és a bőrt egyenletesen éri a hő, egyik oldala sem „ázik”, így mindehol ropogósra sül.
- 180-200 °C-on süssük kb. 1 órán keresztül. Ezalatt készíthetünk hozzá serpenyős szalonnás burgonyát vagy petrezselymes burgonyát. A pompás ízeket ,bár talán a szokások mást diktálnának, egy pohár finom, gyümölcsös, fiatal cabernet franc-nal tegyük teljessé.
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet