Ismerd meg népszerű töltött csirke receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a töltött csirke recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
150 perc
6 fő
Könnyű
Hozzávalók
1 darab egész csirke 1.3-1.5 kg
1 csomag KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke
4 darab szikkadt zsemle
6 darab tojás
2 csokor petrezselyemzöld
1 darab kis fej vöröhagyma
3 darab fokhagymagerezd
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál őrölt bors
2 teáskanál Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez
2 teáskanál morzsolt majoranna
15 dekagramm Rama Vajas Íz
Elkészítés
A megtisztított, jól leöblített csirkét töröljük szárazra. Belülről szórjuk meg majorannával, majd egyenletesen szórjuk meg a Knorr Sült Csirke fűszerkeverékkel kívül, belül.
A 3 tojást főzzünk keményre, a zsemléket áztassuk be, a hagymát, fokhagymát és a petrezselymet vágjuk finomra.
5 dkg Rama Vajas Íz margarinon pirítsuk világos sárgára a hagymát, adjuk hozzá a fokhagymát és a petrezselymet röviden (8-10 másodperc) pirítsuk össze.
A zsemlét jól nyomkodjuk ki, adjuk hozzá a pirult hagymát, a maradék 3 db nyers tojást, ízesítsük Csirkés Delikáttal, fűszerezzük őrölt köménnyel, borssal. Keverjük át, majd adjuk hozzá a kockára vágott főtt tojásokat is. Keverjük el.
A csirkét töltsük meg a töltelékkel, tegyük hőálló tálba. A maradék 10 dkg Rama Vajas íz margarint olvasszuk fel, locsoljuk meg vele a töltött csirkét, és 160-170 °C-os sütőben, alufóliával letakarva süssük 1.5 órán keresztül.
Vegyük le az alufóliát, emeljük a hőmérsékletet 200 °C-ra és süssük további 20 percig.
Elkészítés
A megtisztított, jól leöblített csirkét töröljük szárazra. Belülről szórjuk meg majorannával, majd egyenletesen szórjuk meg a Knorr Sült Csirke fűszerkeverékkel kívül, belül.
A 3 tojást főzzünk keményre, a zsemléket áztassuk be, a hagymát, fokhagymát és a petrezselymet vágjuk finomra.
5 dkg Rama Vajas Íz margarinon pirítsuk világos sárgára a hagymát, adjuk hozzá a fokhagymát és a petrezselymet röviden (8-10 másodperc) pirítsuk össze.
A zsemlét jól nyomkodjuk ki, adjuk hozzá a pirult hagymát, a maradék 3 db nyers tojást, ízesítsük Csirkés Delikáttal, fűszerezzük őrölt köménnyel, borssal. Keverjük át, majd adjuk hozzá a kockára vágott főtt tojásokat is. Keverjük el.
A csirkét töltsük meg a töltelékkel, tegyük hőálló tálba. A maradék 10 dkg Rama Vajas íz margarint olvasszuk fel, locsoljuk meg vele a töltött csirkét, és 160-170 °C-os sütőben, alufóliával letakarva süssük 1.5 órán keresztül.
Vegyük le az alufóliát, emeljük a hőmérsékletet 200 °C-ra és süssük további 20 percig.