Ismerd meg népszerű Márton napi narancsos, tocsogós libamáj receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a Márton napi narancsos, tocsogós libamáj recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
30 perc
4 fő
Közepes
Hozzávalók
1 teáskanál kakukkfű
6 dl tejföl
1 teáskanál bors
4 darab fokhagymagerezd
1 darab narancs
1 csipetnyi szegfűszeg
1 csipetnyi gyömbér
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál KNORR 100% Természetes Páckeverék 35g Grill
2 darab libamáj
1 evőkanál libazsír
Elkészítés
A tejfölbe beletesszük a narancs reszelt héját és a levét, a szétzúzott fokhagymát, majd belekeverjük az összes többi fűszert, végül ízlés szerint sózzuk.
A sütőedényt kikenjük a zsírral és belehelyezzük a májat. Ráöntjük az összekevert mártást és lefedjük. Előmelegített sütőben 180 C fokon 20 percig sütjük.
A megsült májat ujjnyi szeletekre vágjuk, visszahelyezzük a mártásra, visszahelyezzük a sütőbe és pár perc alatt pirosra pirítjuk.
Elkészítés
A tejfölbe beletesszük a narancs reszelt héját és a levét, a szétzúzott fokhagymát, majd belekeverjük az összes többi fűszert, végül ízlés szerint sózzuk.
A sütőedényt kikenjük a zsírral és belehelyezzük a májat. Ráöntjük az összekevert mártást és lefedjük. Előmelegített sütőben 180 C fokon 20 percig sütjük.
A megsült májat ujjnyi szeletekre vágjuk, visszahelyezzük a mártásra, visszahelyezzük a sütőbe és pár perc alatt pirosra pirítjuk.