Ismerd meg népszerű lazacos kenyérlepény receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a lazacos kenyérlepény recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
50 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
100 gramm hajdinaliszt
1 teáskanál élesztő (púpos kanál)
250 gramm zöld spárga
50 gramm vaj
50 milliliter zsírszegény tejszín
100 gramm füstölt lazac
1 adag Hellmann's majonéz
200 gramm Liszt
1 csipetnyi Cukor
0,5 teáskanál Só
2 evőkanál Olaj
A szakács tippje:
100 gramm Tálaláshoz lazac helyett használjon füstölt sonkát.
25 gramm Céklacsíra helyett használjon salátazsázsát.
Elkészítés
1
Gyúrja össze a lisztet, az élesztőt, a sót, a cukrot és az olajat 175 ml vízzel egy sima tésztává.
2
Hámozza meg a spárgák alsó részét, vágja le a kemény, fás végeket és hosszában vágja őket félbe.
3
Adja hozzá a Hellmann's majonézt és izlés szerint fűszerezze ha szükséges.
4
Ossza a tésztát két részre, majd lisztes munkafelületen nyújtsa vékonyra. Helyezze a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe. Kenje meg a majonézes szósszal. Szórja rá a spárgát.
5
220 °C-ra előmelegített sütőben süsse a legalsó sütőrácson körülbelül 15 percig.
Elkészítés
Gyúrja össze a lisztet, az élesztőt, a sót, a cukrot és az olajat 175 ml vízzel egy sima tésztává.
Hámozza meg a spárgák alsó részét, vágja le a kemény, fás végeket és hosszában vágja őket félbe.
Adja hozzá a Hellmann's majonézt és izlés szerint fűszerezze ha szükséges.
Ossza a tésztát két részre, majd lisztes munkafelületen nyújtsa vékonyra. Helyezze a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe. Kenje meg a majonézes szósszal. Szórja rá a spárgát.
220 °C-ra előmelegített sütőben süsse a legalsó sütőrácson körülbelül 15 percig.
Tálalja füstölt lazaccal és céklacsírával.