Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Cikkek
Regisztráció

Lazacos kenyérlepény​ 

	    
              
Ismerd meg népszerű lazacos kenyérlepény​ receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a lazacos kenyérlepény​​ recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 50 perc
  • 4 fő
  • Könnyű 

Hozzávalók

  • 100 gramm hajdinaliszt
  • 1 teáskanál élesztő​ (púpos kanál)
  • 250 gramm zöld spárga​
  • 50 gramm vaj
  • 50 milliliter zsírszegény tejszín​
  • 100 gramm füstölt lazac​
  • 1 adag Hellmann's majonéz
  • 200 gramm Liszt
  • 1 csipetnyi Cukor
  • 0,5 teáskanál Só
  • 2 evőkanál Olaj

A szakács tippje:

  • 100 gramm Tálaláshoz lazac helyett használjon füstölt sonkát.
  • 25 gramm Céklacsíra helyett használjon salátazsázsát.​

Elkészítés

  1. 1

    Gyúrja össze a lisztet, az élesztőt, a sót, a cukrot és az olajat 175 ml vízzel egy sima tésztává.

  2. 2

    Hámozza meg a spárgák alsó részét, vágja le a kemény, fás végeket és hosszában vágja őket félbe.

  3. 3

    Adja hozzá a Hellmann's majonézt és izlés szerint fűszerezze ha szükséges.

  4. 4

    Ossza a tésztát két részre, majd lisztes munkafelületen nyújtsa vékonyra. Helyezze a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe. Kenje meg a majonézes szósszal. Szórja rá a spárgát.

  5. 5

    220 °C-ra előmelegített sütőben süsse a legalsó sütőrácson körülbelül 15 percig.

  6. 6

    Tálalja füstölt lazaccal és céklacsírával.

Hozzávalók

Hasonló szűrők

  • KÖNNYŰ
  • VACSORA
  • VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK
  • HAL
  • LEPÉNYEK ÉS FLANOK
  • KENYÉR
  • LAZAC
  • EURÓPAI
	    
            

Kapcsolódó receptek

slide 1 to 3 of 3
  • Paradicsomos, mozzarellás szendvics 10 perc  recipe
    		
    			
                     

    Paradicsomos, mozzarellás szendvics

    Hellmann's logo
    • CookingTime0 perc

    • Servings 2

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Sonkás, savanyú uborkás, újhagymás szendvics 10 perc  recipe
    		
    			
                     

    Sonkás, savanyú uborkás, újhagymás szendvics

    Hellmann's logo
    • CookingTime5 perc

    • Servings 1

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Curry-s csirkés szendvics 25 perc  recipe
    		
    			
                     

    Curry-s csirkés szendvics

    Hellmann's logo
    • CookingTime10 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025