Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Cikkek
Regisztráció

Karácsonyi pulyka töltelékkel 

	    
              
Ismerd meg népszerű karácsonyi pulyka töltelékkel receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a karácsonyi pulyka töltelékkel recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 180 perc
  • 8 fő
  • Könnyű 

Hozzávalók

  • 1 darab pulyka (5-6 kg)
  • 100 gramm margarin
  • darab frissen őrölt bors

Töltelék

  • 1 darab zellerszár
  • 2 darab alma
  • 1 darab Hagyma
  • 100 gramm dióbél
  • 2 evőkanál petrezselyem zöld
  • 1 evőkanál friss kakukkfű
  • 600 gramm fehér kenyér
  • 1 darab Knorr Házias Tyúkhús Levesalap

Elkészítés

  1. A pulykát vegyük ki a hűtőből 2 órával a sütőbe helyezés előtt, hogy elérje belül is a szobahőmérsékletet. Kenjük be teljesen a pulykát a puha margarinnal. Erősen sózzuk meg. Melegítsük elő a sütőt a 220°C-ra. Helyezzük a pulykát egy vékony tepsire és csúsztassuk be a sütőbe. Süssük így 20 percig, majd vegyük le a hőmérsékletet 175°C-ra. A sütési idővel úgy számoljunk, hogy kilónként 30-35 perc legyen. Ha túl hamar pirulna, fedjük le alufóliával a pulykát. Tűpróbával ellenőrizzük a hús készültségét. Ha van maghőmérőnk, akkor a comb belsejét nézzük, az 78°C-os legyen.

  2. Ezalatt készítsük el a tölteléket. Kockázzuk fel a kenyeret, vágjuk finomra a hagymát, kockázzuk fel az almát és a zellert. Pirítsuk puhára a hagymát 2 evőkanál margarinon. Adjuk hozzá az almát és a zellerszárat, folytassuk a párolást 5-7 percig. Adjuk hozzá a finomra vágott zöldfűszereket és a dióbelet. Keverjük össze a kenyérrel és a 3 dl vízben feloldott leveskockával. Jól dolgozzuk össze. Ha szükséges, adhatunk hozzá még vizet. Helyezzük a tölteléket egy margarinnal kikent sütőtálba. A tetejére rakjunk kis kockákra szedett margarint, majd süssük a sütőben 45 percig.

  3. Vegyük a ki a pulykát a sütőből. Fedjük le fóliával a pulykát és hagyjuk pihenni 20-25 percig, mielőtt felszeletelnénk. Készítsünk szaftot a Knorr levesalapból és a tepsiben összegyűlt húsléből. Tálaljuk a hússzafttal és a töltelékkel.

  4. Tipp: Öntsünk egy kis narancslét a serpenyőbe. Tartsuk a pulykát a hűtőben lefedés nélkül, így ropogósabb lesz a bőre. A töltelékbe tehetünk még répát és babérlevelet, hogy még zamatosabb legyen.

Hozzávalók

Hasonló szűrők

  • KÖNNYŰ
  • VACSORA
  • KARÁCSONY
  • SÜLT HÚS
  • PULYKA
  • HÚSOS ÉTELEK
  • SZÁRNYASOK
  • HÚS
  • EURÓPAI
	    
            

Kapcsolódó receptek

  • Mexikói húsos palacsinta 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Mexikói húsos palacsinta

    Knorr Logo
    • CookingTime15 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Sajtos, húsos palacsinta 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Sajtos, húsos palacsinta

    Knorr Logo
    • CookingTime25 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Bolognai szamóza pizzatésztából 30 perc  recipe
    		
    			
                     

    Bolognai szamóza pizzatésztából

    Knorr Logo
    • CookingTime15 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Szaftos pulyka sajtburger 60 perc  recipe
    		
    			
                     

    Szaftos pulyka sajtburger

    Knorr Logo
    • CookingTime15 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Zöldséges pulyka burger 30 perc  recipe
    		
    			
                     

    Zöldséges pulyka burger

    Knorr Logo
    • CookingTime10 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Hagyományos karácsonyi pulyka francia módra 260 perc  recipe
    		
    			
                     

    Hagyományos karácsonyi pulyka francia módra

    Knorr Logo
    • CookingTime180 perc

    • Servings 8

      fő

    • Difficulty Közepes

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025