Ismerd meg népszerű hagyományos karácsonyi pulyka francia módra receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a hagyományos karácsonyi pulyka francia módra recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
260 perc
8 fő
Közepes
Hozzávalók
2 darab Knorr Tyúkhúsleveskocka
5 evőkanál olaj
1 darab Knorr Zöldségleveskocka
2 evőkanál Rama sütőmargarin
1 darab bébipulyka
Elkészítés
Tegyük a sütőbe a tepsit és melegítsük fel 180 fokra, hogy az edény is átforrósodjon.
A Knorr Tyúkhúsleves kockát morzsoljuk szét, adjuk hozzá a napraforgó olajat és alaposan keverjük el, hogy krémszerű legyen. Ezután ezzel kenjük be a pulykát belülről és kívülről is.
Öntsünk egy kis olajat a felforrósodott tepsibe. Vegyük le a pulyka szárnyait és tegyük a serpenyőbe (ezt később a mártáshoz használjuk fel), a pulyka mellé.
Helyezzük el a pulykát a tepsiben, finoman öntsük le egy kis olíva olajjal és kenjük be egy kissé margarinnal a tetejét, majd süssük kb. 3 órán át.
Ezután ellenőrizzük, hogy a pulyka szaftos-e? Szúrjuk meg egy késsel és figyeljük meg, hogy átlátszó folyadék jön-e ki belőle? A kész pulykát vegyük ki a sütőből, tekerjük be alufóliába és tegyük meleg helyre 45 percre.
Készítsük el a mártást: A szárnyakat tegyük egy kis lábosba. Öntsük rá a tepsiben a pulyka sütése során keletkezett szószt. Adjunk hozzá egy kis vizet és egy fél kocka Knorr zöldséglevest. Ezt az egészet főzzük nagy lángon kb. 6 percig.
Öntsük át a mártást egy szitán a mártásos tálba. A kész pulykát sült krumplival, főtt kelbimbóval és sült gesztenyével tálaljuk, a mártással leöntve.
Elkészítés
Tegyük a sütőbe a tepsit és melegítsük fel 180 fokra, hogy az edény is átforrósodjon.
A Knorr Tyúkhúsleves kockát morzsoljuk szét, adjuk hozzá a napraforgó olajat és alaposan keverjük el, hogy krémszerű legyen. Ezután ezzel kenjük be a pulykát belülről és kívülről is.
Öntsünk egy kis olajat a felforrósodott tepsibe. Vegyük le a pulyka szárnyait és tegyük a serpenyőbe (ezt később a mártáshoz használjuk fel), a pulyka mellé.
Helyezzük el a pulykát a tepsiben, finoman öntsük le egy kis olíva olajjal és kenjük be egy kissé margarinnal a tetejét, majd süssük kb. 3 órán át.
Ezután ellenőrizzük, hogy a pulyka szaftos-e? Szúrjuk meg egy késsel és figyeljük meg, hogy átlátszó folyadék jön-e ki belőle? A kész pulykát vegyük ki a sütőből, tekerjük be alufóliába és tegyük meleg helyre 45 percre.
Készítsük el a mártást: A szárnyakat tegyük egy kis lábosba. Öntsük rá a tepsiben a pulyka sütése során keletkezett szószt. Adjunk hozzá egy kis vizet és egy fél kocka Knorr zöldséglevest. Ezt az egészet főzzük nagy lángon kb. 6 percig.
Öntsük át a mártást egy szitán a mártásos tálba. A kész pulykát sült krumplival, főtt kelbimbóval és sült gesztenyével tálaljuk, a mártással leöntve.